Het Franse Bal Parc heeft opnieuw een achtbaan

Het vorig jaar heropende Bal Parc heeft een nieuwe achtbaan aangekocht. Het is een familie achtbaan voor het hele gezin. Het Franse pretpark opende vorig jaar weer haar deuren nadat het in 2012 sloot.

 

Op de website van het park is een achtbaan te zien tussen de lijst met attracties. De achtbaan is een familie coaster voor het hele gezin en heeft een treintje in de vorm van een draak. De toepasselijke naam is dan ook “Dragon”. De nieuwe achtbaan vervangt de kinderachtbaan van vorig jaar.

Bal Parc ontstond in de jaren 1960, het park werd opgericht door de familie Bal. In 2006 werd het park overgenomen door de familie Vanhee die voorheen van kermis naar kermis reisden. Diezelfde familie verhuurde al enkele jaren attracties aan het park en kreeg het park uiteindelijk in handen. In 2012 werd het park noodgedwongen gesloten. De hoge kosten voor de grond en de uitbating werden te zwaar om dragen.

Vorig jaar blies Thierry Fééry het park nieuw leven in. Hij investeerde € 1,5 miljoen en heeft het park heropend op 1 juni 2016. In een interview met La Voix du Nord vertelt de man over zijn plannen met het park. Hij hoopt op 50.000 bezoekers per jaar. Bal Parc ligt tussen het Franse pretpark Bagatelle en het Belgische pretpark Plopsaland De Panne, toch verwacht de man geen concurrentie van beide parken, aangezien Bal Parc een andere doelgroep heeft. Het park is namelijk bedoeld voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud. Ook het toegangstarief zal veel lager liggen, zodat de mensen op een zonnige dag sneller de beslissing zullen nemen om naar Bal Parc te trekken.

 

Sinds 2016 is Bal Parc niet meer verbonden met het Bal Hotel dat aan de overkant van de straat ligt.

 

Bronnen: rcdb, Themeparkfreaks

Foto: Pal Parc