Terra Mítica stelt heropening uit tot 2021

Het Spaanse pretpark Terra Mítica, gelegen nabij Benidorm, zal dit jaar de poorten gesloten houden. Het pretpark dat het financieel al niet zo best doet, besloot dit omwille van de coronacrisis. Het park laat op haar website weten tegen volgend seizoen de faciliteiten te verbeteren.

 

Terra Mítica, gelegen in het Spaanse Benidorm, kondigde onlangs op haar website aan dit jaar niet te heropenen, dit omwille van de huidige onzekere omstandigheden door het coronavirus. Het park dat al enkele jaren financiële problemen heeft zal in deze periode van sluiting naar eigen zeggen werken aan een verbetering van de faciliteiten.

Volgende boodschap staat momenteel op de site van het park. “Het recreatiecomplex aan de Costa Blanca zet de komende maanden in op het verbeteren van de faciliteiten om de leukste ervaring voor 2021 te garanderen. Volgend jaar zal Terra Mítica terugkeren als een macro-resort voor luxe recreatie.” Men beloofd ook enkele nieuwigheden het komende jaar, maar welke deze precies zijn valt af te wachten.

Terra Mítica opende in 2000 en ging eerder al een keertje failliet, maar maakte een doorstart, later werd het park dan weer in twee delen opgesplitst. Een regeling die later weer teruggeschroefd werd. Door de aanhoudende financiële problemen staat de iconische houten achtbaan Magnus Colossos ook al sinds eind 2015 stil in het park.

 

Bron en foto: Terra Mitica