Grote attracties Terra Mítica blijven voor tweede jaar op rij gesloten

Het Spaanse pretpark Terra Mítica zal dit jaar voor het eerst sinds 2019 opnieuw haar deuren openen. Het goede nieuws krijgt meteen een grote kanttekening want het pretpark zal slechts twee van haar vijf themagebieden heropenen waardoor alle grote attracties opnieuw niet geopend zullen worden.

 

Het Spaanse pretpark Terra Mítica, gelegen in Benidorm, lijkt het steeds lastiger en lastiger te hebben om haar voortbestaan te garanderen. Terwijl de Spaanse pretparken vorige zomer gewoon geopend mochten worden besloot Terra Mítica om in 2020 de poorten niet te openen.

Ondertussen mogen de Spaanse pretparken al sinds maart opnieuw open, maar Terra Mítica bleef tot nog toe gesloten. Het positieve nieuws is dat het pretpark dit jaar voor het eerst sinds 2019 opnieuw zal geopend worden, maar dit zal pas gebeuren op zaterdag 3 juli. Nog slechter nieuws is dat alle grote attracties gesloten zullen blijven.

Terra Mítica zal in de zomermaanden enkel haar themagebieden Iberia en Las Islas openen, deze themagebieden zijn voornamelijk gericht op kinderen. De belangrijkste themagebieden Egipto, Roma en Grecia, zullen gesloten blijven. Hier staan net de achtbanen en de meeste grote attracties.

Dat wil zeggen dat de drie achtbanen in het park Alucinakis, Inferno en Titánide voor het tweede jaar op rij niet geopend worden. Maar het kan nog erger van de vierde achtbaan van het park dat tevens het boegbeeld is, de houten achtbaan Magnus Colossus, is al sinds eind 2015 niet meer in werking. Ook de boomstammetjes, vrijevaltoren, starflyer en wildwaterbaan zullen niet geopend zijn.

De enige grotere attracties die wel geopend zullen zijn is de rapid river Los Rápidos de Argos en de thrillride La Cólera de Aquiles.

 

Bron: Terra Mítica

Foto: Wikipedia