De 10 leukste zelfgemaakte achtbanen

Altijd al een achtbaan in je tuin willen hebben? Deze mensen maakten hun dromen waar en bouwden in hun tuin een rollercoaster. Hier vind u een overzicht van onze 10 favoriete tuinachtbanen.

 

#10: Een achtbaan voor de kleinkinderen

Deze achtbaan werd door grootvader McGregor gebouwd voor zijn kleinkinderen. De achtbaan heeft een volledig omsloten parcours en kinderen tot 62 kg kunnen genieten van een spectaculaire achtbaan. De steilste drop is 55 graden, de achtbaan is 2,4 meter hoog en heeft een lengte van 51,8 meter.

 

#9: Een achtbaan met sensoren

Student David Chesney bouwde zijn eigen achtbaan in de tuin van zijn ouders. Eerst dachten zijn ouders dat het om een klein project ging, maar al gauw bleek het toch wat groter te worden. De achtbaan is een zogenaamde shuttle-coaster en heeft een eigen optakeling. Daarbovenop zit de achtbaan vol met sensoren die alle bewegingen monitoren. De achtbaan is 28 meter lang en behaald een snelheid van 20 km/u. Het parcours kan zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd worden. De beelden van de rit zelf kan je bekijken vanaf 0:57.

 

#8: Een gelanceerde achtbaan

Een gelanceerde achtbaan, dit is de enige in het lijstje. Vader Will Pemble nam zijn kinderen mee naar Bill Cloyd die een gelanceerde achtbaan bouwde. Beelden van de achtbaan kan u vinden vanaf 1:02.

 

#7: Een achtbaan langs de bomen

Deze achtbaan werd door vader Will Pemble voor zijn kinderen gebouwd. Papa Will is een hele coole papa, want dit is niet zijn enige project in onze lijst! De achtbaan heeft de naam CrossBow gekregen en heeft een volledig rond parcours. De volledige rit kan u bekijken vanaf 6:13.

 

#6: Een achtbaan met verschillende ‘grote’ drops

Ook deze achtbaan is gebouwd door vader Will Pemble voor zijn kinderen. Natuurlijk amuseren niet alleen zijn kinderen zich in deze echte rollercoaster, maar ook de vriendjes en vriendinnetjes maken graag een ritje. Dit is de eerste achtbaan die Will maakte en ook deze achtbaan heeft een volledig rond parcours. Beelden van de achtbaan kan u bekijken vanaf 2:02.

 

#5: Een terrein achtbaan

Deze achtbaan werd gebouwd door Dion Collins. Het leuke aan de achtbaan is dat deze een echte terrein coaster is en de track volgt het landschap en bovendien is het parcours behoorlijk lang. Naar het einde toe wordt er een mooie snelheid behaald.

 

#4: Een achtbaan met verticale drop

Deze achtbaan heeft een verticale drop en een echte kettinglift die het karretje tot de top brengt. De shuttle-achtbaan is 8 meter hoog, 15 meter lang en heeft een first drop van 60 graden. Als u deze achtbaan echt zeer graag eens zou willen berijden, dan kan dat, want de achtbaan is te koop. Beelden van de baan kan u vinden vanaf 3:51 (off-ride) en op 5:35 vind u de on-ride.

 

#3: Een achtbaan voor meerdere personen

Deze achtbaan is de tweede achtbaan gebouwd door John Ivers en heeft de naam Blue Too meegekregen. Blue Too heeft een volledig parcours en ook een echte kettinglift. Daarbij kan u in deze achtbaan ook nog eens met 2 personen zitten, wat dit de enigste achtbaan in het lijstje maakt met een echt treintje.

 

#2: Een achtbaan bovenop een huis

Om een achtbaan genoeg snelheid te geven is er een grote hoogte nodig. Daarom besloot deze achtbaanfan dan maar om zijn huis te gebruiken om aan hoogte te winnen. Waarschijnlijk is dit de eerste tuinachtbaan ooit gebouwd (1989). In de video kan u verschillende projecten bekijken, sommige projecten zijn succesvol, andere mislukken volledig. Uiteindelijk slaagt de Amerikaanse achtbaanfan uit Francisco er in om een groot project tot een goed einde te brengen. Hij maakt met veel plezier een ritje op zijn eigen achtbaan en ook heel de familie en zelfs de baby’s proberen de achtbaan uit. Een volledig ritje kan u bekijken vanaf 5:52 (off-ride) en op 7:50 kan u de on-ride bekijken. Een eerste concept mislukt en die beelden kan u bekijken op 1:25.

 

#1: Een achtbaan met looping

Ongetwijfeld op nummer 1 staat deze looping coaster. De achtbaan heeft een echte looping, een volledig parcours en ook nog eens een kettinglift waardoor je meerdere rondjes kan maken. De achtbaan die de naam Blue Flash kreeg is eveneens gebouwd door John Ivers. Dit was zijn eerste eigen tuinachtbaan en de enige tuinachtbaan met een looping.

 

 

 

Andere projecten:

Er zijn natuurlijk nog mensen die een eigen achtbaan gemaakt hebben en niet alle projecten geraakten in onze top 10. Toch vinden we sommige hiervan de moeite waart om met jullie te delen.

Transporteerbare achtbaan:

Deze achtbaan werd gebouwd door Will Pemble voor de Maker Faire. De achtbaan heeft een volledig parcours en kettinglift. Tijdens een ritje op de baan ervaren de inzittenden een maximale G-kracht van 4,3. De achtbaan is 4,5 meter hoog en behaald een snelheid van 20 km/u.

 

Achtbaan door huis:

Deze achtbaan werd gebouwd in en rond een huis als verkoopstunt. Will Pemble, waar u al 3 andere video’s van zag, heeft meegewerkt aan het project als adviseur voor deze achtbaan die gebouwd werd in Nederland.

 

Andere achtbanen die net niet in onze top 10 geraakte:

Vanaf 1:59…

 

 

 

Als laatste willen we jullie nog meegeven dat Will Pemble momenteel bezig is aan de bouw van een nieuwe achtbaan genaamd Iron Dragon. We hebben een vermoeden dat ook dit een zeer leuke achtbaan zal worden.