Hansa Park sluit en opent 2 attracties in 2016

In 2016 zullen er 2 attracties in Hansa Park verdwijnen. Zowel El Paso Express als Torre del Mar zullen het park verlaten. Maar er zullen wel 2 nieuwe familie attracties voor in de plaats komen, ook Schwur des Kärnan zal verder afgewerkt worden met een heel wat aankleding.

El Paso Express werd geopend in 1989 moet weg omdat de attractie verouderd is en er geen nieuwe onderdelen meer voor te vinden zijn. Dit terwijl de attractie dringend een groot onderhoud nodig heeft. Daarom kon het park niet anders dan de semi-achtbaan te sluiten. “El Paso Express heeft vele jaren trouwe dienst gedaan, het is nu tijd voor hem zijn welverdiende pensioen te geven”, aldus Hansa park.

Meer verassend nieuws is dat Torre del Mar weg gaat. De attractie is nog zeer jong en werd pas in 2005 gebouwd. Destijds was het ‘s werelds hoogste Star Flyer. De attractie is 70 meter hoog en speelt een belangrijke rol in de skyline van het park. Maar blijkbaar kan de attractie niet om met de veranderlijke windstromen die zijn ontstaan door de hoge toren van Schwur des Kärnan, de nieuw geopende achtbaan van 73 meter hoog (de toren waar de achtbaan in huist is 76 meter hoog).

Hansa Park wil het verlies van de twee attracties wel compenseren met iets nieuws en daarom zullen er dus twee nieuwe familie attracties open. Welke deze juist worden is nog niet bekend, maar normaal zal Hansa Park hier meer informatie over vrijgeven later op het jaar.

Bron: Parkerlebnis