Nieuw in 2019: Gelanceerde spinning coaster voor Nederlandse kermissen

De Nederlandse exploitant Buwalda gaat in 2019 uitpakken met een gelanceerde spinning coaster van de Franse fabrikant Reverchon. Het gaat om een vernieuwde versie van de gekende wilde muis achtbaan, belangrijkste nieuwe element is de gelanceerde lifthill.

 

De Franse attractiebouwer Reverchon is bezig met de ontwikkeling van een gelanceerde Spinning Coaster. Het gaat om een vernieuwing van de bekende Wilde Muis achtbaan. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het vernieuwde concept dit jaar al in première zou gaan op de Nederlandse en Duitse kermissen, maar de ontwikkelingen liepen vertraging op waardoor de nieuwigheid pas in 2019 haar debuut zal maken.

Tijdens de grote Euro Attractions Show (EAS) in Amsterdam maakte Reverchon bekend dat Buwalda een exemplaar had gekocht. Eerder raakte al bekend dat ook de Duitse exploitanten Schneider en Eberhard ieders een exemplaar hadden gekocht. Hiermee weten we nu welke 3 exploitanten zullen rondreizen met deze attracties.

Onlangs stelde Schneider haar nieuwe attractie voor waardoor we ongeveer weten wat we ook bij Buwalda zullen kunnen verwachten. De vernieuwde wilde muis achtbaan zal een booster-lift krijgen waarbij bezoekers tegen een snelheid van 28 km/u gelanceerd zullen worden. Ook zijn de bakjes vernieuwd waardoor deze nog beter kunnen spinnen. Verder is er ook een lichte wijziging gebeurt in het gekende parcours.

De achtbaan zal een snelheid behalen van 57,6 km/u en wordt 13 meter hoog. De track van 430 meter wordt opgesteld op een oppervlakte van 42 op 20,5 meter. Een ritje op de rollercoaster zal 140 seconden duren, wat meer dan 2 minuten is.

De belangrijkste verschillen met een gewone Spinning Wilde Muis is dat de lift-hill gelanceerd is. Ook is de lay-out licht gewijzigd. Het grootste verschil is te zien na de first drop waarbij de eerste twee volgende bochten zijn teruggebracht naar 1 ruime gebankte bocht.

Normaal had de Nederlandse exploitant Hendriks met het exemplaar van Buwalda rondgereisd. De première was gepland voor de Tilburgse kermis van 2018. Hendriks verkocht daarom zijn oude wilde muis achtbaan ‘Crash Test’ in de winter van 2017. Toen bleek dat de productie van de nieuwe gelanceerde wilde muis achtbaan vertraging opliep en niet tijdig zou klaar geraken besloot hij het over een totaal andere boeg te gooien en een reuzenrad aan te schaffen.

De afbeelding in dit artikel is de concept tekening van Heidi The Coaster, het exemplaar waarmee Schneider zal rondreizen. Hoe de nieuwe achtbaan van Buwalda er exact komt uit te zien is nog niet bekend. Met de investering breidt Buwalda haar achtbaancollectie opnieuw uit. Eind 2016 verkocht de exploitant nog de London City Coaster, die nu in Attractiepark Duinen Zathe staat.

Met de nieuwe gelanceerde spinning coaster heeft Buwalda nu terug 7 achtbanen in haar collectie. Hiermee is Buwalda de tweede grootste exploitant van achtbanen op de Europese kermissen. Alleen de Spaanse exploitant Bañuls Atracciones S. L. heeft er nog meer. Zij hebben er in totaal 8.

 

Bron: Themepark.nl