Luna Park Cap d’Agde pakt uit met nieuwe spinning coaster

Het Zuid-Franse pretpark Luna Park Cap d’Agde pakt dit jaar uit met een nieuwe achtbaan. Het gaat om The Mouse die dit voorjaar haar debuut maakte op de Franse kermissen. Hiermee zullen er vier achtbanen deze zomer in het park staan.

 

Dit voorjaar maakte The Mouse van de Franse exploitant Pfausser haar debuut op de Franse kermissen. De première was weggelegd voor Foire de Mars in Troyes dat liep van 23 februari tot en met 17 maart 2024. Hierna trekt de achtbaan naar de kermis van Tours die loopt van 3 mei tot en met 12 mei 2024.

Deze zomer zal deze terug te vinden zijn in Luna Park Cap d’Agde, in het zuiden van het land. Luna Park Cap d’Agde is een van de vele zomerpretparken in het zuiden van Frankrijk. Dit zijn een soort van permanente kermissen die enkel ‘s avonds en ‘s nachts geopend zijn. De meeste van deze parken openen de deuren om 8 of 9 uur ’s avonds en blijven dan geopend tot 2 uur ’s nachts.

 

Luna Park Cap d’Agde heeft drie andere achtbanen in haar park staan. De kleinste is Luna Pomme die in 2020 naar het park kwam, een Big Apple coaster van de Turkse fabrikant Güven Amusement Rides Factory. Er is ook een grote familieachtbaan met Roller-Coaster. Dit is een Zyklon coaster van Mondial. Tot slot is er nog een heuse loopingcoaster present met de Apocalypse. Dit is een Corkscrew van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Deze achtbaan stond in het verleden ook nog in de Engelse pretparken Spanish City Amusement Park en Flamingo Land als Corkscrew.

 

Bron: Luna Park Cap d’Agde