Luna Park Cap d’Agde krijgt verschillende nieuwe attracties

Het Zuid-Franse pretpark Luna Park Cap d’Agde, gelegen bij het beroemde naaktstrand, gaat dit jaar uitpakken met meerdere nieuwe attracties. Het gaat onder andere om de Live Horror Show en om de thrillride Spider die vorig jaar in première ging op de Franse kermissen.

 

Luna Park Cap d’Agde is een van de grootste lunaparken aan de Zuid-Franse kust. Deze kuststreek is tijdens de zomermaanden verzadigd met dit soort lunaparken. Ze zijn meestal enkel geopend vanaf de avond tot laat in de nacht. Je kan ze vergelijken met vaste kermissen, maar de grote lunaparken hebben ook heel wat vaste attracties die er jaarrond blijven staan.

Dit jaar krijgt Luna Park Cap d’Agde verschillende nieuwe attracties. Het gaat onder meer om de Live Horror Show die origineel gepland stond om in 2020 geopend te worden in het park. De horrorattractie zal op de plaats komen waar vorig jaar de Pegasus Mega Loop stond.

 

Een andere belangrijke nieuwigheid is de komst van de gloednieuwe Spider. De attractie ging vorig jaar in première op de Franse kermissen. Het is een thrillride die gebouwd werd door de Italiaanse fabrikant Fabbri Group en die rondreist met de familie Pfausser. Ook deze attractie had eigenlijk vorig jaar al in Cap d’Agde moeten opgebouwd worden, maar raakte niet op tijd klaar.

 

De Mega Loop van de familie Pfausser zal, na het succes van vorig jaar, dit jaar terugkeren naar Luna Park Cap d’Agde. De attractie ging er vorig jaar in première en is een thrillride van het type Pegasus, gebouwd door de Italiaanse fabrikant Technical Park.

 

Verder zal de zweefmolen vervangen worden door een nieuw exemplaar. De attractie werd vorig jaar in brand gestoken en compleet verwoest. De zweefmolen stond naast de loopingcoaster Apocalypse die in het park opende in 2012. Het gaat om een achtbaan van het model Corkscrew with Bayerncurve die origineel gebouwd werd door Vekoma in 1983.

Bron & foto’s: Paul Topscan via Les Fêtes de Provence et d’Ailleurs & Jonathan Sansens (themeparkfreaks.eu)