Luna Park Cap d’Agde pakt uit met Mega King Tower

Het Zuid-Franse avondpretpark Luna Park Cap d’Agde zal dit jaar uitpakken met een nieuwe thrill ride. Het gaat om een vrijevaltoren die de naam Mega King Tower draagt. De attractie komt voor één seizoen naar het park.

 

Het zuiden van Frankrijk bevat heel wat zogenaamde Luna Parken. Dit zijn geen spelautomaten met grijpmachines, maar wel heuse avond- en nachtpretparken. Ze zijn er in alle maten en vormen en openen meestal de deuren vanaf 20u00 en blijven tot ver na middernacht geopend. Luna Park Cap d’Agde is een van de grotere avondparken in Zuid-Frankrijk en bevat verschillende achtbanen waarvan er ook eentje overkop gaat.

Dit jaar pakt het pretpark uit met een nieuwe attractie. Het gaat om de vrijevaltoren Mega King Tower. Deze is van de Franse exploitant Degousée en werd gebouwd door de Oostenrijkse fabrikant Funtime in 2014. De attractie is 80 meter hoog en het grondoppervlak is 21 op 23 meter. De vluchthoogte bedraagt 70 meter.

 

 

Bronnen: Luna Park Cap d’Agde, Polyp Web

Foto: Achtbaanfanclub