Intamin launch coaster ThunderVolt maakt eerste testritten in Playland

De eerste testritten op de gelanceerde achtbaan ThunderVolt gingen van start in het Canadese pretpark Playland. Deze achtbaan werd overgekocht van het voormalige Italiaanse pretpark Miragica en werd door het Italiaanse bedrijf Zamperla volledig gereviseerd.

 

In 2022 kondigde het Canadese pretpark Playland aan dat ze een nieuwe achtbaan zouden openen. Destijds was er sprake van een gelanceerde achtbaan van Zamperla, maar dit bleek later te gaan om de achtbaan Senzafiato uit het voormalige Italiaanse pretpark Miragica. Origineel werd deze achtbaan gebouwd door Intamin Amusement Rides in 2009.

Als Senzafiato stond de baan tot 2019 in het oude park haar rondjes rijden, tot dit park de deuren sloot. Daarna stond ze nog tot 2022 in dat park, tot alle attracties verkocht werden. Zamperla kocht heel wat van de attracties op, waaronder deze achtbaan.

Tijdens de revisie werd de hydraulische lancering van Intamin vervangen door een LSM-lancering van Zamperla. Het parcours is 380 meter lang en 18 meter hoog. Tijdens de rit worden er snelheden bereikt van 72 km/u. Ook de treinen werden volledig vervangen door nieuwe treinen.

Het park investeerde 9 miljoen Canadese dollar aan de renovatie van het project, omgerekend is dit zo’n 6,13 miljoen euro.

 

Beelden van de testritten

 

Bron: PNE Playland