Tweede nieuwe wilde muis achtbaan dit jaar voor Frankrijk

De Franse exploitant Jacquier pakt dit jaar uit met een nieuwe spinning wild mouse coaster. Dit zijn achtbanen met scherpe haarspeldbochten en karretjes die kunnen draaien. Het betekent meteen de tweede nieuwe spinning wild mouse coaster voor Frankrijk dit jaar.

 

Eerder dit jaar ging, met meer dan een jaar vertraging, The Mouse van de Franse exploitant Pfausser in première op de kermis van Troyes. Deze liep van 23 februari tot en met 17 maart 2024. Hierna verhuist de spinning coaster met draaiende karretjes naar de kermis van Tours die loopt van 3 mei tot en met 12 mei 2024. Pfausser is een bekende Franse exploitant. Hij heeft onder andere de achtbaan Toboggan in handen, maar ook de thrill rides Oxygen (Capriolo van Mondial), de Boomerang (Afterburner van KMG), Méga Loop (Pegasus van Technical Park) en de V-Maxx (Booster van Fabbri).

Maar dit wordt niet de enige nieuwe spinning wild mouse coaster voor Frankrijk. Ook de exploitant Jacquier heeft een dergelijke nieuwe attractie aangekocht. De naam werd nog niet bekendgemaakt. Het is opvallend dat beide rollercoasters nagenoeg hetzelfde kleurenschema hebben. Beiden hebben een blauwe track en witte supports. Toch is er ook een verschil, want The Mouse heeft ook nog enkele gouden supports die de achtbaan van Jacquier niet heeft.

Jacquier is eveneens een bekende exploitant in Frankrijk. Hij kocht enkele jaren geleden de Speedy Gonzales, een familie coaster van Cavazza Diego. Ook reist hij al jaren rond met de Speed Mouse, eveneens een spinning wild mouse coaster van Reverchon. Maar hij is ook gekend van andere attracties zoals de Mega G4 Booster Maxxx (Booster van Fabbri), de Flasher (Booster van Mondial) en de Power Maxxx (Mistral van Mondial).

 

Bron en foto: Booster Maxxx Mega G4 – Dir. Jacquier