Zamperla stelt treinen van hun eerste LSM launch coaster voor

De Italiaanse fabrikant Zamperla zet zijn eerste stappen bij het bouwen van achtbanen met een LSM-lancering. Nog niet zolang geleden werd bekend dat het Canadese pretpark Playland een eerste exemplaar zal bouwen. Op IAAPA werd een eerste stuk trein voorgesteld.

 

De nieuwe voorgestelde trein heeft een sobere zwarte voorkant met opvallend roze accenten. Om de veiligheid te waarborgen heeft de trein heupbeugels gekregen zoals we dat tegenwoordig gewoon zijn.

Het prototype van de zogenaamde Lightning LSM Coaster wordt 18 meter hoog en 380 meter lang. De topsnelheid zou zo’n 72 km/u gaan bedragen. De achtbaan zal één trein hebben bestaande uit drie stukken waar telkens plaats is voor vier passagiers, wat het totaal op 12 per rit brengt.

 

De opening van de achtbaan staat gepland voor 2024.

Foto’s: Coaster Crew / European Coaster Club