Achtbaan uit Final Destination 3 verkocht

De achtbaan Corkscrew uit het Canadese pretpark Playland is verkocht! De rollercoaster werd origineel gebouwd in 1985 door de Nederlandse fabrikant Vekoma en speelde nog een belangrijke rol in de horrorfilm Final Destination 3. Corcksrew zal nu voor de tweede keer een nieuwe thuis krijgen.

 

Corkscrew werd origineel geopend in 1985 als Screamer in het Canadese pretpark Boblo Island in de provincie Ontario. Het betreft een achtbaan die gebouwd werd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Deze was van het model MK-1200 met als lay-out de Corkscrew met Bayerncurve waarvan er in totaal 8 gemaakt werden en nu nog 2 van in werking zijn.

Boblo Island sloot echter de deuren in 1993. Een jaar later opende de rollercoaster als Corkscrew in het andere Canadese pretpark Playland gelegen in Brits Columbia. In 2006 speelde de achtbaan een belangrijke rol in de horrorfilm Final Destination 3 waarbij er een vreselijk ongeluk gebeurt op de achtbaan.

 

Eind 2018 werd de achtbaan echter gesloten en bleef deze niet operationeel in het park staan. Niet veel later werd de rollercoaster te koop aangeboden op Intermark Ride Group, een website voor tweedehands attracties. In de loop van 2020 werd de achtbaan afgebroken in Playland en ondertussen staat Corkscrew ook als verkocht aangeduid op Intermark Ride Group. Welk pretpark de achtbaan gekocht heeft, is momenteel nog niet bekend.

 

Corkscrew is in totaal 731,5 meter lang en bereikt tijdens de rit een snelheid van 64,4 km/u. De achtbaan is 22,9 meter hoog en heeft een afdaling van 20,7 meter. Tijdens de rit gaan de bezoekers twee keer overkop via een dubbele kurkentrekker. De rollercoaster heeft 2 treinen waar telkens 24 personen in plaats kunnen nemen.

 

 

Bron: Intermark Ride Group