Black Friday Special 2023

Onze favoriete pretparken delen vandaag flinke kortingen uit, want het is alweer Black Friday! Een traditie die vanuit Amerika is overgewaaid naar het Europese vasteland, en wij surfen mee op deze voordelige koopjesgolf. Om het hoofd boven water te kunnen houden gingen we enkel op zoek naar de beste deals binnen Europa. Haal die kredietkaarten nu maar boven en maak al gerust enkele wilde plannen voor 2024!

 

Let op! Vooraleer je onderstaande aanbiedingen doorneemt wensen wij uitdrukkelijk de nadruk te leggen op het feit dat alle aanbiedingen onder voorbehoud zijn!

Wij willen onze lezers altijd(!) zo goed mogelijk informeren, maar onderstaande voordelen (en/of voorwaarden) kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen die de aanbieder daarvan oplegt. Dit kan zowel vóór als na de publicatiedatum van dit artikel zijn. De acties kunnen eveneens onderhevig zijn aan (bijkomende) voorwaarden die we niet per se vermelden. Raadpleeg dus steeds grondig de website van de aanbieder.

Heel wat abonnementen uit onderstaande lijst leveren ook voordelen op bij andere partner- of zusterparken die ook in deze lijst voorkomen. Zo levert bijvoorbeeld een abonnement van Bobbejaanland (BE), Slagharen (NL) of Movie Park Germany (DE) wel eens quasi dezelfde extra voordelen op, omdat al deze parken lid zijn van de groep Parques Reunidos. Wees dus steeds voorzichtig en goed geïnformeerd bij het aankopen van één of meerdere producten.

Hier gaan we!

 

België

Bobbejaanland

In het zelfverklaarde plezantste land worden er tussen maandag 6 november en maandag 4 december flinke kortingen uitgedeeld op de DIAMOND- en GOLD-abonnementen. Deze abonnementen zijn eigenlijk niet enkel een must-have voor iedereen die dol is op Bobbejaanland, maar deze leveren ook (zij het in beperkte mate) gratis toegang op tot Slagharen (NL) en Movie Park Germany (DE). Met het DIAMOND-abonnement kan je zelfs telkens één keer gratis binnen bij andere Parques Reunidos-parken, zoals Parque Warner (ES), Tusenfryd (NO), Bonbonland (DK) en Mirabilandia (IT). Pretparkliefhebbers die de winter moeten trotseren kunnen zich alvast vastklampen aan zo’n abonnement en beginnen dromen van het nieuwe pretparkseizoen van 2024.

 

Plopsa

Ook bij de Plopsa-groep wordt er gestunt met Black Friday. Tot en met maandagavond 27 november 2023 is het Black Friday bij Plopsa, met 40% korting op tickets, tot 15 euro korting op jaarabonnementen en maar liefst 20% korting op een betoverend verblijf in het Plopsa Hotel.

 

Walibi Belgium

Walibi Belgium biedt tijdens de week van Black Friday (tot en met 26/11/2023) Walibi Pass jaarabonnementen aan voor 78 euro i.p.v. 130 euro. Een jaarabonnement op Aqualibi kost dan weer slechts 54 euro i.p.v. 90 euro, en een combinatie (de Red & Blue Pass) kost slechts 114 euro i.p.v. 190 euro.

 

Bellewaerde Park

Op 24 november verkoopt Bellewaerde Park dagkaartjes voor 22 euro i.p.v. 36 euro die te gebruiken zijn tijdens de winteropening.


Nederland

Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Bij Attractie- & Vakantiepark Slagharen moet je er snel bij zijn om extra korting mee te pikken, want de Red Bandits stelen elke week een beetje korting. Gelukkig pakken de Red Bandits niet meteen alles, dus koop je de hele maand je abonnement met een mooie korting. Sinds 15 november koop je er een abonnement met 20% korting. Dit geldt voor Platinum, Goud, Zilver en Brons. Maar let wel op! Hoe sneller je beslist hoe meer korting je krijgt!

 

Dolfinarium Harderwijk

Wie nog nooit dit dolfinarium bezocht heeft kan maar beter nu toeslaan, want tot en met 29 november kan je op de website een Black Friday Ticket kopen voor 15 euro i.p.v. 29 euro.

Let op: Het Dolfinarium is momenteel tijdelijk gesloten. Vanaf 26 december t/m 7 januari 2024 is het park weer open. Met uitzondering van oud- en nieuwjaarsdag.

 

Walibi Holland

Ieder jaar doet Walibi Holland lustig mee aan Black Friday, en het weet steeds een erg mooie deal voor te schotelen (vaak zelfs de beste deal uit heel deze lijst)! Daartegenover staat dan weer dat Walibi Holland haar grote prijsstunt lang geheim weet te houden. Wij publiceren telkens op Black Friday dit artikel, en het is meestal op hetzelfde moment dat Walibi Holland haar stunt bekendmaakt. De korting die ze uitdelen is meestal zelfs voor een zéér korte tijd beschikbaar. Eigenlijk is dit Black Friday zoals het hoort te zijn. Houd deze website zéér goed in de gaten!

 

Avonturenpark Hellendoorn

Op 24 november kan je ook bij Avonturenpark Hellendoorn je slag slaan. Een heel seizoen onbeperkt toegang tot het Avonturenpark voor slechts 60 euro (reguliere prijs is 85 euro)

 

Duitsland

Fort Fun Abenteuerland

In het Duitse Fort Fun hebben ze het over de Black FUN Days. Van 24 tot 27 november kan je er exclusieve aanbiedingen terugvinden, en op geen enkel moment in het jaar betaal je minder voor je dag- of jaarkaarten.

 

Vogelpark Walsrode

Tijdens Black November krijg je hier, bij aankoop van twee jaarabonnementen, 50% korting op het tweede abonnement (als we de wiskundeleraar in ons loslaten betekent dat eigenlijk 25% korting in totaal bij aankoop van twee abonnementen, ‘t is maar hoe je het bekijkt).

 

Belantis

Bij Belantis worden er nog tot 30 november enkele abonnementen met tot wel 30% korting verkocht.

 

Schloss Thurn

Tijdens de Black Week Sale verkoopt Schloss Thurn dag- en jaarkaarten met 15% korting. De unieke code die je moet gebruiken tijdens het bestelproces is THURN2024.

 

Movie Park Germany

Van 14 tot en met 30 november verkoopt Movie Park Germany enkele jaarkaarten aan een verminderd tarief. De Platinum, Gold en Silver wordt plots 15 euro goedkoper tijdens deze uitverkoop, of koop er drie voor de normale prijs van twee.

 

Holiday Park

Voor Black Friday krijg je 40% korting op je ticket (≥ 1m) voor Holiday Indoor. Verzeker je tickets voor een bezoek nu met de kortingscode “BLACK”.

Voor de verkoop van jaarkaarten gaat Holiday Park dan weer helemaal niet zo ver. Hier krijg je slechts 5 euro korting (94,99 euro i.p.v. 99,99 euro).

 

Heide Park

Deze korting valt niet echt onder het mom van Black Friday, en het is ook niet meteen duidelijk tot wanneer deze actie zal lopen, maar Heide Park verkoopt momenteel via haar webshop dagkaartjes voor slechts 37 euro. Aan de kassa van dit park leg je anders tot 64 euro neer.

 

Freizeit-Land Geiselwind

Ook Freizeit-Land Geiselwind doet mee aan de prijzenoorlog en gooit met diverse kortingen op de verschillende abonnementen.

 

Legoland Deutschland

Ontdek de FUN-tastische aanbiedingen voor tickets, jaarpassen en overnachtingen in 2024. Krijg tot 50% korting bij Legoland Deutschland van 23 tot 26 november.

 

Frankrijk

Parc Bagatelle

Tot en met 26 november kan je tickets kopen voor Parc Bagatelle die geldig zijn tussen 20 april en 30 juni 2024. Een volwassene betaalt slechts 23,90 euro i.p.v. 28,90 euro voor een kaartje en een kind slechts 21,90 euro i.p.v. 23,90 euro. Ook op de jaarabonnementen wordt er korting uitgedeeld.

 

Parc d’attractions La Récré des 3 Curés

Heb jij nog geen ritje gemaakt op Vertika? Verzilver dan een toegangskaartje voor 15 euro! Deze actie is geldig van 24 tot 26 november 2023 en het ticket blijft geldig tot 30 juni 2024.

 

Italië

Mirabilandia

Nog tot 30 november zijn er speciale kortingen bij Mirabilandia. Kortingen tot 30% op jaarkaarten, 22% korting op open tickets en 10% korting op Park + Hotel cadeaubonnen!

 

Spanje

BONO Parques

Het Bono Oro (Gouden) abonnement gaat nog tot 26 november voor 74 euro minder over de toonbank (125 euro i.p.v. 199 euro). Dit abonnement verleent toegang tot 12 Spaanse parken, waaronder Parque Warner Madrid, Parque De Atracciones Madrid, Faunia en Zoo Aquarium Madrid.

 

PortAventura

Van 20 tot 26 november kunnen avonturiers (want zo noemt het park de kopers van deze aanbieding) een roulette spelen. In welk hotel je precies zal verblijven, dat blijft een geheim tot de dag voor aankomst. Je betaalt slechts 55 euro voor een overnachting én twee dagen toegang tot het attractiepark.

 

Portugal

Zoomarine Algarve

Van 8 tot 29 november kan je op de website van Zoomarine Algarve kaartjes verzilveren voor 25,20 euro, komende van 36 euro (volwassenenprijs in het hoogseizoen).

 

Aquashow Park Hotel

Wanneer Zoomarine Algarve 30% korting aanbiedt, dan kan Aquashow Park Hotel (een waterpark dat op een steenworp verwijderd is van Zoomarine), niet achterblijven natuurlijk… Of was het nu Aquashow die ermee begonnen is? Wie zal het zeggen? Ook hier ontvang je tijdens de Black Friday-periode 30% korting.

 

Denemarken

Bonbon-Land

Bij Bonbon-Land garanderen ze dat het gouden abonnement niet goedkoper wordt dan tijdens deze aanbieding. Voor dit gouden jaarabonnement wordt er slechts 429 DKK (ofwel zo’n 57,54 euro omgerekend) gevraagd.

 

Bakken

Op maandag 20 november beloofde het park via sociale media dat het zal meedoen aan Black Friday. Houd op vrijdag 24 november (op Black Friday zelf, dus) hun website in de gaten en mis geen enkele deal voor ’s werelds oudste pretpark!

 

Fårup Sommerland

Beleef Black Nights bij Fårup Sommerland. Er worden op vrijdag 24 november in totaal 1001 overnachtingen aangeboden met 33% korting. De overnachtingen kunnen enkel online geboekt worden of telefonisch (+45 96 73 92 07). Mensen die telefonisch boeken krijgen een voorsprong, want zij kunnen al om 9u ’s ochtends een reservatie maken. Zij die het liever online boeken kunnen pas vanaf 12u ’s middags reserveren.

 

Noorwegen

Tusenfryd

Word onderdeel van de “Tusenfryd family” en bezoek het park ​​zoveel je wilt tijdens alle reguliere openingsdagen in 2024. Dit jaar is Black November de nieuwe Black Friday bij Tusenfryd. Geniet van de goedkoopste prijs voor MAXI- en MEDI-seizoenspassen tot en met zondag 3 december.

 

Zweden

Kolmården Wildlife Park

Nu heb je de mogelijkheid om de Wild Card 2024 jaarpas te kopen met een ongelooflijke korting van 40%! Met de jaarpas krijg je het hele zomerseizoen onbeperkt toegang. De jaarpas omvat ook gratis toegang tot alle attracties, fascinerende dierenshows, leuke dolfijnenshows, exclusieve aanbiedingen en gratis parkeren. Maar onthoud: er zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wie het eerst komt, het eerst maalt. De aanbieding is geldig van 15 t.e.m. 27 november.

 

Skara Sommarland

Op dit moment biedt Skara Sommarland maar liefst 30% korting op de Summerland Card. Kinderen onder de 1 meter hebben gratis toegang tot het park! De aanbieding is geldig van 15 t.e.m. 27 november. De normale prijs is SEK 979 (85,72 euro). Tijdens deze promo kost dit slechts SEK 685 (59,98 euro).

 

Furuvik

Nu is het de tijd om een zomervakantie bij Furuvik te plannen! Tijdens Black Week krijg je tot 30% korting op accommodaties tijdens geselecteerde dagen mei-augustus 2024. De aanbieding is te boeken tussen 15 en 27 november.

 

Gröna Lund

In de webshop van Gröna Lund ontvang je een armband (waarde tot SEK 485, ofwel zo’n 42,47 euro) voor elke SEK 450 (39,41 EUR) waarvoor je winkelt. Als je meer winkelt, krijg je meer armbanden!

 

Daftöland

Er wachten geweldige schatten tijdens Black Weekend. Verkrijg 20% korting op cadeaubonnen met de code BLACKWEEK. Een cadeaubon is o.a. te gebruiken voor betaling van entreekaarten. De aanbieding is geldig van 24 tot 26 november, met een maximum van SEK 3.000 (262,76 euro).

 

Polen

Energylandia

Ook Energylandia laat ons dit jaar niet in de steek tijdens Black Friday. Tijdens de Black Week, die nog loopt tot 26 november, kan je flinke kortingen grijpen. Zo kost een standaard ticket (te spenderen tussen 25 november 2023 tot 21 juni 2024 of van 2 september 2024 tot 27 oktober 2024) jou 139 złoty (31,79 euro) i.p.v. 179 złoty (40,92 euro).

 

Verenigd Koninkrijk

Thorpe Park

Als je voor 3 december een verblijf boekt in een van de Thorpe Shark Cabins, of een van de andere hotels die zij aanbieden, dan krijg je een tweede dagje in het pretpark cadeau!

 

Merlin Annual Pass

Met de Merlin Annual Pass bezoek je topparken als Alton Towers, Chessington World Of Adventures, Legoland Windsor en Thorpe Park, maar ook andere dagbestemmingen zoals Sea Life-aquaria, The London Eye, Madame Tussauds London en The London Dungeon. Er is een Discovery-, een Silver-, een Gold- en een Platinum Pass die ze aanbieden (om ze van goedkoopste naar duurste op te sommen). Bij een Discovery Pass kan je slechts op 200 geselecteerde dagen gebruik maken van het pasje, terwijl dat bij de Platinum Pass 364 dagen is. Het is niet echt duidelijk hoeveel korting je krijgt op iedere jaarkaart. Enkel bij de Discovery Pass wordt er duidelijk aangegeven dat deze van £99 (113,74 euro) afgeprijsd werd naar £79.00 (90,76 euro). De actie is nog geldig tot 10 december.

 

Fantasy Island

Fantasy Island meent zich ook in de strijd te gooien op Black Friday, dat viel alvast te lezen op hun Facebook-pagina op 15 november, al is het niet meteen duidelijk welke kortingen zij precies uitdelen. Het volgende bericht viel er te lezen: “PSST… onze Black Friday-aankondiging komt zeer binnenkort! Houd onze sociale kanalen in de gaten voor grote kortingen op geselecteerde vakanties in 2024!”

 

Pleasurewood Hills

Zoek je nog een leuk kerstcadeau? Bij Pleasurewood Hills krijg je 25% korting op toegangskaartjes die te spenderen zijn in 2024. Op maandag 27 november stopt de kortingsactie.

 

Ierland

Emerald Park

Een kaartje voor Emerald Park (voorheen Tayto Park) kost je tijdens Black Friday 30 euro i.p.v. 39 euro.
Dit park staat alvast ook op onze radar om te bezoeken in 2024, want er zullen dan ook twee gloednieuwe achtbanen van Vekoma openen.