Chinese fabrikant Golden Horse gaat Flying Coaster bouwen

De Chinese fabrikant Golden Horse is een van de bedrijven die al het meeste achtbanen bouwde. Deze kan je voornamelijk in Aziatische landen terugvinden en zijn vaak bijna kopieën van andere bekende bouwers. Voor het nieuw te openen pretpark Silk Road Paradise gaat het bedrijf voor het eerst een Flying Coaster bouwen.

 

In de Chinese gemeente Qindu wordt momenteel gebouwd aan het nieuwe pretpark Silk Road Paradise. De werkzaamheden aan dit park begonnen in 2019 en verwacht wordt dat dit park zal openen in 2022. Tussen alle andere attracties zal het park vier achtbanen aanbieden. De opvallendste hiervan is een Flying Coaster.

 

De Flying Coaster zal gebouwd worden door het Chinese bedrijf Golden Horse dat bekend is om het kopiëren van achtbanen van andere grote gerenommeerde bouwers als B&M, Vekoma enzoverder. Op een afbeelding zien we hoe deze Flying Coaster op de lifthill de bezoekers nog niet in de flying positie brengt, maar liggend op de rug, bij de first drop draait het treintje pas om en krijg je het gevoel van vliegen. Dit lijkt wel een beetje op hoe Vekoma dat deed bij haar Flying Dutchman model. Het tracktype lijkt dan weer eerder gekopieerd te zijn van B&M. Volgens de technische gegevens zal deze achtbaan 43 meter hoog worden en 910 meter lang.

 

Het zal niet de enige Golden Horse achtbaan worden die het park in huis haalt, dit bedrijf mag ook een Spinning Coaster en een Mine Train bouwen. Voor de laatste achtbaan koos het park dan weer voor een Zwitserse bouwer. Intamin zal er namelijk een Zac Spin Coaster mogen bouwen.

 

Bron: Rollercoaster Dream