Eerste supports geplaatst voor nieuwe Intamin-achtbaan in Parque Warner Madrid

Na ruim een decennium zonder nieuwe achtbaan, is Parque Warner Madrid druk in de weer met de bouw van een gloednieuwe Intamin-achtbaan. Voorbije week werden na maanden van voorbereidende werkzaamheden de eerste supports geplaatst in het hart van het park, naast de vrijevaltoren. Ook zijn de baandelen voor de nieuwe achtbaan gespot op een terrein naast het park.

 

Parque Warner Madrid, gelegen nabij de Spaanse hoofdstad, pakt veertien jaar na de opening van haar laatste achtbaan weer uit met een nieuwe achtbaan van formaat. In 2023 opent vermoedelijk een grootschalige lanceerachtbaan van de Zwitserse/Liechtensteinse achtbaanfabrikant Intamin Amusement Rides. De geruchten dat deze achtbaan er zou komen, doen al enkele jaren de ronde. Eind 2021 is men daadwerkelijk begonnen met de eerste grondwerkzaamheden en vervolgens het installeren van de funderingen begin 2022. Nu zijn ook de eerste supports toegekomen en geplaatst in het park, dat blijkt uit recente foto’s van obras_pw op Instagram.

Op de foto’s is te zien dat de eerste zwartgekleurde supports in de lucht werden gehesen en op hun plek werden geïnstalleerd. Deze supports bevinden zich in het centraal gebied van het park, dicht bij de drie iconische vrijevaltorens en het meer. Dit maakt ook meteen duidelijk dat de achtbaan een grote oppervlakte gaat innemen. Er zijn immers funderingen gespot beginnende aan de voormalige Batman-simulator tot aan de vrijevaltorens. Hoe de lay-out er specifiek gaat uitzien, is tot op heden nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk gaan er wel meerdere lanceringen voorkomen tijdens de rit.

 

Eerste trackdelen

Naast de support zijn ook de eerste baandelen sinds enkele weken gespot nabij Parque Warner. Zo zijn er verschillende transporten met baandelen op de wegen nabij het pretpark en zijn enkele trackdelen gespot op het terrein naast de houten achtbaan Coaster Express. Daarmee wordt nog eens bevestigd dat het weldegelijk om een achtbaan van Intamin gaat want het trackontwerp komt overeen met de track van onder andere Kondaa in Walibi Belgium, Pantheon in Busch Gardens Williamsburg en Toutatis in Parc Astérix. Een officiële aankondiging en openingsdatum zijn nog niet gecommuniceerd door het park, maar hoogstwaarschijnlijk opent de nieuwe achtbaan in de loop van 2023.

 

 

Volg de bouw van deze nieuwe achtbaan op de voet via onze bouwupdates.

 

Bron: obras_pw