Eerste footers geplaatst voor nieuwe achtbaan in Parque Warner Madrid

Het Spaanse pretpark Parque Warner Madrid is druk bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe achtbaan. Het park diende een bouwaanvraag in, bracht heel wat markeringen aan op de bouwplaats, er gebeurde al heel wat voorbereidende werken en ondertussen zijn ook de eerste footers geplaatst. De geruchten spreken van een Intamin launch coaster.

 

De geruchten voor de nieuwe attractie in Parque Warner Madrid staken voor het eerst de kop op eind 2019. In november 2020 werden de eerste markeringen aangebracht op de grond en werd er eveneens gestart met de ontmanteling van de passage van La Llorona. In oktober werd de bouwaanvraag ingediend om een achtbaan te mogen bouwen. Eind 2021 werden de voorbereidende werkzaamheden steeds duidelijker zichtbaar en ondertussen werden zelfs al de eerste footers geplaatst.

De markeringen zijn op verschillende gebieden in het park gespot. Onder andere bij de ongebruikte wachtrij van Venganza del Enigma en bij de doorgang. Maar de meeste markeringen zijn te zien bij het Gotham themagebied, zijnde de Gotham brug, Wayne Manor en achter het Gotham City Grill restaurant in een gebied dat enkel toegankelijk is voor personeelsleden. Ondertussen werden ook heel wat bomen gekapt in de buurt van de vrijevaltorens La Venganza del Enigma. Op onderstaande kaart kan je zien hoe groot het gebied is waar de werkzaamheden plaatsvinden en op de kaart ernaast kan je zien waar al footers werden geplaatst.

Wat voor achtbaan we kunnen verwachten werd nog niet in de bouwaanvraag onthuld, maar alle geruchten wijzen op een Blitz-Coaster gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin. Ondertussen werd ook al personeel van Intamin in het park gespot die de geruchten lijken te bevestigen. Daarnaast zouden interne bronnen ook al bevestigd hebben dat het om Intamin gaat die de attractie zal bouwen.

Een Blitz-Coaster is een gelanceerde looping coaster zoals we die kennen van Maverick in Cedar Point, iSpeed in Mirabilandia, Taiga in Linnanmäki en Taron in Phantasialand. Het gebouw van de oude Batman simulator “Batman La Sombra del murciélago” zou gaan gebruikt worden als stationsgebouw voor de nieuwe attractie terwijl een van de launches mogelijks over de Gotham brug zullen lopen. De achtbaan zal dus in het Gotham themagebied komen te staan en moet openen in 2023.

 

Bron: Themepark Magic, Le Mar De Parques, Coaster Force

Foto’s: obras_parquewarner, Mickey85, Le Mar De Parques