Parque Warner Madrid heropent houten achtbaan Coaster Express na lange sluiting

In het Spaanse pretpark Parque Warner Madrid zal de houten achtbaan Coaster Express, na een lange periode van renovatie, opnieuw openen dit jaar. De baan was berucht om haar best oncomfortabele rit, maar men hoopt nu, na heel wat retrackingen, dat men terug plezier kan beleven aan een ritje.

 

Roller Coaster Corporation of America mocht in Europa drie houten achtbanen bouwen, die elk doorheen de jaren een reputatie opbouwden van oncomfortabel en zelfs pijnlijk te zijn. Een van die achtbanen was Magnus Colossos in Terra Mitica, die al enkele jaren niet meer operationeel is. Een tweede is de achtbaan Bandit in Movie Park Germany, die de laatste jaren meermaals gerenoveerd werd, waarbij heel wat track vernieuwd werd en zo terug een stuk aangenamer werd.

Ook Coaster Express in Parque Warner Madrid onderging de afgelopen jaren meermaals een gedeeltelijke retracking, waarvan het laatste deel nu vervangen is. De baan zal dan ook dit jaar heropenen, in de hoop dat de rit terug aangenaam is geworden.

 

Coaster Express werd gebouwd in 2002 door het Amerikaanse bedrijf Roller Coaster Corporation of 1394 meter lang en heeft een hoogte van 36,6 meter, goed voor een snelheid van 95 km/u. Over de baan rijden twee treintjes, met telkens plaats voor 30 personen. Deze werden gebouwd door Intamin Amusement Rides.

 

Bron: Parque Warner Madrid