Energylandia stelt haar zevende themazone Sweet Valley officieel voor

Het Poolse pretpark Energylandia stelde onlangs haar zevende themazone Sweet valley officieel voor aan de pers. Dit nieuwe gebied komt in het teken te staan van lekkere snoepjes en krijgt maar liefst twee nieuwe achtbanen, maar ook enkele kleinere attracties.

 

 

Achtbanen

Rondwandelen in een snoepjeswereld, dat kan vanaf volgend jaar in het Poolse pretpark Energylandia. Het park opent dan haar nieuwe themagebied Sweet Valley. De grote blikvanger wordt de achtbaan Choco Chip Creek. Deze achtbaan komt uit de stallen van Vekoma en is van het type Mine Train. De baan heeft een hoogte van 16,5 meter en een lengte van 1.200 meter. De trein zal een maximumsnelheid bereiken van 55km/u.

De tweede achtbaan van het gebied, tevens de 19de achtbaan van het park, wordt Honey Harbour. Deze baan is eveneens van Vekoma en van het type Junior Coaster. Honey Harbour wordt 11,7 meter hoog, 254 meter lang en bereikt een snelheid van 46 km/u.

 

 

Andere attracties

Een van de andere nieuwe attracties wordt de kopjesmolen Tea and Treats, een andere wordt een dubbeldek draaimolen met de naam Candy Carousel. Verder komt er een Crazy Barn-attractie met de naam Crazy Barn en Choco Valley Mini Tour wordt dan weer een bootvaartje. Bij Lollypop Farm maak je een ritje over de boerderij in een tractor en kan je rondjes draaien in de draaimolen Tree Grove.

Tweede fase

Het gebied zal in de eerste fase gevuld zijn met attracties. In een tweede fase komt er nog een groot nieuw multifunctioneel complex. In Sweet Valley Town Hall zal je een restaurant en zaal terugvinden voor 1.000 personen. Hier kunnen onder andere shows gegeven worden, maar ook conferenties.

 

Bron en foto’s: Energylandia