Uitgetest: T-Rex Family coaster – Djurs Sommerland

Dit jaar opende het Deense pretpark Djurs Sommerland haar nieuwe themazone Dinosaurland. In dit gebied kom je uiteraard in een zone terecht waarin alles in het teken staat van de dinosaurussen en lijk je op expeditie te zijn. Deze zone werd geopend op de plek waar voorheen een rondvaartje was. Wij trokken naar het park om dit alles te gaan ontdekken.

 

Dinosausland werd dit jaar geopend en bevat twee hoofdattracties namelijk de achtbaan T-Rex Family coaster en het rondritje Dino Xpedition. Verder lijk je hier op een opgravingssite terecht te zijn gekomen waar de grote oppervlakte ook benut werd om een speeltuin te bouwen. De zone is zeer immersief te noemen door de aankleding en ook de muziek.

 

T-Rex Family coaster

T-Rex Family Coaster is een Powered Coaster, gebouwd door Mack Rides. Dit betekent dat het treintje geen gebruik maakt van zwaartekracht, maar continu aangedreven wordt. Dit treintje kreeg als voorste wagentje een soort boor, waarmee onderzoekers door bergen kunnen boren. De lengte van de baan bedraagt 400 meter.

 

 

Onze ervaring

Al vanaf het betreden van de wachtrij leek het meteen of je op een opgravingssite terecht kwam, waar ook grote levende dinosaurussen rondliepen. De aankleding werd dan ook met veel oog voor detail gedaan, iets dat we al meteen een groot pluspunt vonden.

Tijdens het ritje zelf verlaat je het stationsgebouw aan gematigde snelheid en hoor je onderweg goed de onboard muziek, die je nog meer meetrekt in de sfeer die de zone en attractie moet uitstralen. Tijdens het eerste rondje leek het alsof de baan redelijk traag aanvoelde, maar bij het tweede rondje werd de snelheid opgedreven en was de ervaring zeer genietbaar. Ook de interactie met de jeep was een pluspunt.

Ons oordeel werd dan ook dat dit een perfecte familiale achtbaan is, waarbij het dinosaurus thema zeer mooi en goed uitgewerkt werd. Zeker een aanrader wanneer je het park bezoekt.

 

Dino Xpedition

Bij het rondritje Dino Xpedition huur je zogezegd een jeep waarmee je op avontuur gaat. Ook hier werd dat thema zeer mooi uitgewerkt. Tijdens de rit rijd je langsheen meerdere scenes zoals een grot met daarin animatronics. Een leuk extraatje vonden we hier de King Kong animatronic, die een knipoog is naar de attractie Jungle Safari die is moeten wijken voor de bouw van Dinosaurland. Tijdens de rit krijg je via een zogenaamde radio in de wagen ook te horen wat er allemaal gebeurt en wat je te zien krijgt, al is dit natuurlijk wel in het Deens.

Al bij al was dit rondritje heel wat overtuigender dan de meeste van dit soort attracties. Door het gebruik van leuke scenes, de muziek, de radio en het feit dat de wagentjes ook kunnen stoppen bij bepaalde taferelen. Zelfs voor een volwassene is dit een meer dan leuke opvulattractie.