Dit is het treintje van de nieuwe achtbaan in Tayto Park

Het Ierse Tayto Park opent dit jaar haar nieuwe achtbaan Dino Dash. Echte concepttekeningen werden niet gedeeld, dus was het afwachten hoe deze attractie eruit zou zien. Ondertussen deelde het park een foto van het treintje dat over de baan rijdt.

 

Op 9 april 2022 opent het Ierse pretpark opnieuw de deuren en ook meteen haar nieuwste achtbaan Dino Dash. Tijdens een ritje op deze achtbaan neem je plaats in een treintje dat eruit ziet als safari Jeep. Hiermee zal je langsheen dinosaurussen rijden, zoals de Velociraptor, de T-Rex, een Triceraptors en vele anderen.

Dino Dash is een Junior Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma die 254 meter lang is. De achtbaan is 11,7 meter hoog en behaalt een snelheid van 46 km/u. Ondertussen werd Dino Dash volledig opgebouwd, waardoor een opening bij de start van het nieuwe seizoen in 2022 vlot haalbaar moet zijn.

 

Toekomst

Suspended Thrill Coaster & Family Boomerang Coaster:

Dino Dash is zeker niet de laatste nieuwe achtbaan die gebouwd zal worden in Tayto Park. Het park wil al sinds 2018 twee achtbanen bouwen die in elkaar verweven zullen worden. Het gaat hier over een Suspended Thrill Coaster die gericht zal zijn op tieners en volwassenen en een Family Boomerang Coaster die gericht zal zijn op families en kinderen. Beide achtbanen zullen ook gebouwd worden door de Nederlandse fabrikant Vekoma en ze zullen vrij gelijkaardig worden als Hals-über-Kopf en Volldampf in het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill. Het hele project werd na een juridische strijd van bijna vier jaar uiteindelijk definitief goedgekeurd. De opening van beide achtbanen staat gepland in 2023.

 

Nieuwe naam

Het snackbedrijf Tayto kondigt na 12 jaar het einde van de sponsorovereenkomst met het Ierse pretpark Tayto Park aan. De overeenkomst zal aflopen op oudejaarsavond 2022, en dat zal niet verlengd worden. Het attractiepark zal daarna een geheel nieuwe identiteit krijgen, met veel veranderingen op het programma. Vóór januari 2023 zal er nog een nieuwe naam gekozen worden voor het park.

 

Bron en foto: Tayto Park