De geschiedenis van: La Récré des 3 Curés

La Récré des 3 Curés is een pretpark gelegen in de Franse gemeente Milzac. Het park ontstond in 1989 als camping rond een boerderij, uitgebaat door de Broers Francis en Jean-Pierre Bonnefoy. Doorheen de jaren groeide het uit tot een echt pretpark.

 

Toen de broers een naam moesten kiezen voor hun pretpark kwamen ze op het idee een legende te gebruiken. La Récré des 3 Curés betekent vrij vertaald “de recreatieplek van de drie priesters”. Deze legende vertelt het verhaal van drie priesters die in de gemeentes Milizac, Bourg-Blanc en Coat-Méal werkzaam waren.

Het werd hen echter verboden hun eigen gemeente te verlaten en dus bedachten ze een plan om toch met elkaar te kunnen afspreken. Dit deden ze op lieu-dit des trois curés, een punt waarop de drie gemeentes elkaar kruisen. Ze kregen het idee een driehoekige tafel te laten bouwen aan de rand van hun drie parochies om elkaar te zien terwijl ze werden bediend door de naburige herberg.

In de beginjaren openden vooral speeltuigen, maar ook de eerste attracties zoals: Chevauchée Sauvage een paardjesbaan van Soquet, Teufs-Teufs een tractorritje van dezelfde bouwer, Carrousel een paardenmolen van Concept 1900, een kartingbaan en het parktreintje Petit Train.

Later kwamen er heel wat attracties bij

2001: Grand Huit opent als eerste achtbaan in het park. Dit is een familiale achtbaan, gebouwd door Soquet Rides.

 

2004: Bob’s, een Bobsleebaan van Wiegand wordt geopend.

 

2005: Galion des Pirates, een schommelboot van Metallbau Emmeln opent.

 

2008: Les tasses, een theekopjesattractie wordt toegevoegd aan het park, deze werd gebouwd door Technical Park.

 

Alsook Grande Roue opent, een reuzenrad dat eveneens door Technical Park geleverd wordt.

 

2009: Niagara wordt geopend. Deze attractie werd gebouwd door Van Egmond. Niagara is afkomstig uit Bobbejaanland. In het Belgische park ging deze van 1999 tot 2008 door het leven als Bobby Drop.

 

2010: Aquatico, een waterspeeltuin van Van Egdom opent naast de waterglijbanen en Niagara.

 

 

2011: Mambo, opnieuw een Bobbejaanland klassieker, verhuist naar het park. Deze Music Express van Mack Rides draaide in Bobbejaanland van 2000 tot 2010 tot deze moest plaatsmaken voor de Spinning Coaster Naga Bay, toen nog DIZZ.

 

 

2012: Pieuvre, een klassieke Polyp opent. Deze attractie werd tweedehands gekocht van Walibi Rhône-Alpes en werd gebouwd door Schwarzkopf. Voordat deze attractie opende werd ze volledig gerenoveerd door Soquet.

 

2015: Le Rêve d’Icar, een Zweefmolen van Zierer opent.

 

2016: Spoontus vult het thrill aanbod aan. Deze Fly Away attractie, gebouwd door Huss, komt opnieuw uit het Belgische pretpark Bobbejaanland. Daar draaide de attractie onder de naam Fly Away van 2003 tot 2016.

 

Alsook Baron Rouge wordt geopend. Deze vliegtuigmolen van SBF Visa is interactief, aangezien hij uitgerust is met pistolen.

 

En tenslotte opent ook dat jaar Tchou-Tchou Moutig, een treintje van SBF Visa.

 

2017: Grenouilles, een Frog Hopper van Zamperla vult het kinderaanbod aan.

 

2018/2019: De volledige ingang wordt aangepast en vernieuwd. Ook komt er bij de ingang, naast het meer, een nieuw restaurant.

 

2020: De grote nieuwe blikvanger van het park, Vertika, wordt geopend. Het gaat om een achtbaan van het type Euro-Fighter, gebouwd door Gerstlauer.

 

Toekomst

Ook in de toekomst zal het park enkele oude Bobbejaanland attracties openen. Zo liggen de draaimolen Viking en Dino Ride er in opslag. Beide attracties werden gebouwd door Mack Rides en draaiden van 1994 tot 2018 hun rondjes in het Belgische park, maar moesten verdwijnen door de komst van Land of Legends waar de gelanceerde achtbaan Fury gelegen is.