Keverbaan in Bellewaerde Park wordt vervangen door Spinning Rapids

Eerder werd al bekendgemaakt dat de Keverbaan in Bellewaerde eind dit jaar zal verdwijnen. Nu is door sloop- en bouwvergunningen bekendgeraakt dat het park de Keverbaan zal vervangen door een Spinning Rapids.

 

Bellewaerde Park heeft onlangs sloop- en bouwvergunning ingediend om werkzaamheden te starten in het western gebied. De Keverbaan zal gesloopt worden en op die locatie zal een Spinning Rapids komen. Een Spinning Rapids is een waterattractie waar bezoekers plaatsnemen in een ronde boot met opblaasband. Die legt dan een heel parcours af, waarbij de boot door door de vele bochten gaat spinnen. De rapids die Bellewaerde krijgt zal een lifthill, een verticale lift en een gigantische trechter bevatten.

Het huidige westerngebied zal hiervoor grotendeels tegen de vlakte gaan. Uiteraard zal ook het gebied rond de waterattractie aangepakt worden. Het westernthema blijft aanwezig. In de plannen van het nieuwe gebied wordt gesproken over een nieuw plein, een nieuw toiletgebouw en een nieuwe eetgelegenheid. De nieuwe waterattractie zou moeten openen in 2023.

Bron: TPM, Loooping, Bellewaerde bouwaanvraag

Foto’s: Omgevingsloket