Tweede nieuwe achtbaan Indiana Beach volledig opgebouwd

De nieuwe eigenaar van het Amerikaanse pretpark Indiana Beach blijft maar investeren in het voormalig failliet verklaarde pretpark. Naast de werkzaamheden rond de American Dreier Looping, een Schwarzkopf achtbaan met 3 inversies, zijn nu ook de bouwwerkzaamheden rond de Zyklon achtbaan volledig voltooid. Deze werd opgebouwd in het waterpark tussen de glijbanen door.

 

Indiana Beach, gelegen in de Amerikaanse staat Indiana, is de voorbije twee jaren veel in het nieuws geweest omtrent de toevoeging van nieuwe achtbanen. Na de aankondiging en opbouw van de iconische Schwarzkopf-achtbaan American Dreier Looping en de potentiële toevoeging van een Shuttle Loop-achtbaan, heeft het park ondertussen de Zyklon achtbaan volledig opgebouwd.

Het gaat om de achtbaan Cyclone die voordien rondreisde met de Mexicaanse exploitant Grupo Garcia. Wie deze achtbaan oorspronkelijk bouwde is niet bekend. De rollercoaster werd opgebouwd in het waterpark en past maar net tussen alle glijbanen in.

 

American Dreier Looping

Het grootste project waar Indiana Beach momenteel mee bezig is, is de wedergeboorte van de iconische Schwarzkopf looping achtbaan Dreier Looping. Deze achtbaan werd overgekocht uit Mexico na het tragische ongeval in La Feria Chapultepec Magico en zou initieel in 2021 opnieuw operationeel zijn in Indiana Beach. Nu blijkt dat het park deze restauratie wat heeft onderschat. De opening is uitgesteld naar 2022 en sommige onderdelen van de achtbaan zijn terug uit elkaar gehaald om er beter te kunnen aan werken.

 

 

Bron: rcdb

Video: Midwest Coaster Fans