Tier- und Freizeitpark Thüle opent CoasterKart achtbaan van Wiegand

Het Duitse pret- en dierenpark Tier- und Freizeitpark Thüle opent volgend jaar een nieuwe achtbaan. Het gaat om een familiecoaster van de Duitse fabrikant Wiegand die we voornamelijk kennen van haar rodelbanen. De attractie komt er ter vervanging van de elektrische Bobkart-baan die onverwacht dit seizoen het park verliet.

 

Tier- und Freizeitpark Thüle is een Duits pret- en dierenpark in het noordwesten van het land, vlakbij de Nederlandse grens. Het park sloot onlangs geheel onverwacht haar elektrische Bobkartbahn, maar nu werd er dus bekendgemaakt dat de attractie vervangen zal worden door iets nieuws.

De Bobkartbahn werd gebouwd door Wiegand en ook de nieuwe achtbaan zal door deze Duitse fabrikant gebouwd worden. Deze rollercoaster wordt net zoals de Bobkartbahn elektrisch aangedreven, maar wordt nu van het nieuwe type CoasterKart.

 

CoasterKart:

Het nieuwe type achtbaan werd door Wiegand in 2020 gepresenteerd. Het Britse avonturenpark Zip World Tower, gelegen in Wales, zou van Wiegand de wereldprimeur gekregen hebben met haar Tower Coaster.

 

De bouwwerken van de Tower Coaster liepen enige vertragingen op, omwille van de strikte reisregels als gevolg van het coronavirus en de Brexit, waardoor uiteindelijk het Amerikaanse Rowdy Bear Ridge Adventure Park haar CoasterKart (Power Coaster) als eerste opende.

 

Bron: rcdb