Funland Amusement Park opent tweede achtbaan

Het Britse pretpark Funland Amusement Park, gelegen op Hayling Island in het Engelse graafschap Hampshire, opent dit jaar nog een tweede achtbaan. Het gaat om een spinning coaster uit een ander Brits pretpark die in december geopend moet worden.

 

Het Engelse Funland Amusement Park sloot in 2019 de kinderachtbaan Funlandasaurus, waardoor enkel nog de wilde muis achtbaan Runaway Mine Train overbleef in het park. Funlandasaurus kreeg ondertussen een nieuwe thuis in het Engelse pretpark Camel Creek Adventure Park en draait daar sinds dit jaar haar rondjes als Magic Dragon. Dit is een Big Apple achtbaan van de Italiaanse fabrikant Pinfari.

 

Funland Amusement Park gaat nu een nieuwe kinderachtbaan openen om het verlies van deze rollercoaster te compenseren. Deze keer wordt het een achtbaan van een ander model, namelijk een Spinning Coaster met de Crazy Twister lay-out van de Italiaanse fabrikant EOS die een lengte van 110 meter heeft.

 

De achtbaan is geen onbekende, want deze komt over van het Engelse pretpark Gulliver’s Milton Keynes waar die haar rondjes tussen 2014 en 2021 maakte als Twist and Joust. Waarom Gulliver’s Milton Keynes de achtbaan verwijderd heeft is onbekend. Het is al de tweede achtbaan op rij die het park verlaat zonder vervangen te worden door een nieuwe. In 2018 verliet ook al Python het park, deze Mini Mega Coaster van Pinfari draait sinds 2020 haar rondjes als Gold Rush in het Franse pretpark Kingoland.

 

Bron: rcdb

Foto: rcdb (Adam Page)