Skyline Park huist ook dit jaar kermis-vrijevaltoren Skyfall

Het Duitse Skyline Park pakte vorig jaar uit met een tijdelijke vrijevaltoren. Deze toevoeging was voornamelijk bedoeld om een bevriende kermisfamilie uit de nood te helpen doordat vele grote kermissen werden afgelast. Jammer genoeg staan ook vele Duitse kermissen voor de lente en de zomer op losse schroeven, dus heeft Skyline Park beslist om ook dit jaar de 85 meter hoge Skyfall in huis te halen.

 

Skyline Park liet zich vorig jaar langs haar beste kant zien tijdens de coronacrisis. Het park, dat uitgebaat wordt door de voormalige kermisfamilie Löwenthal, bood haar hulp aan bij de bevriende familie Goetzke die alle Duitse kermissen als sneeuw voor de zon van de agenda zagen verdwijnen. Zo mocht de familie Goetzke haar 85 meter hoge vrijevaltoren Skyfall voor het ganse seizoen 2020 in het park plaatsen, waar bezoekers voor een kleine meerprijs van € 3 een ritje konden maken. Jammer genoeg heerst er dit jaar ook nog grote onzekerheid over de grote kermissen in Duitsland. Zo zijn onder andere enkel grote zomerkermissen als Cranger Kirmes in Herne voor het tweede jaar op rij afgeblazen. Daarom heeft Skyline Park beslist om ook dit seizoen de vrijevaltoren een huis te bieden en zo haar solidariteit te tonen.

Ook dit jaar wordt er voor de vrijevaltoren een meerprijs van € 3 gevraagd, wat een peulschil is vergeleken met wat er op de kermis moet worden neergeteld voor deze attractie. Skyline Park roept bezoekers dan ook dit jaar op om begrip te hebben voor de moeilijke situatie voor de kermisfamilie en toch een steentje bij te dragen onder het motto “exploitant hand in hand”.

 

Hoogste Starflyer van Europa

Skyline Park pakte vorige zomer ook uit met de, toen nog, grootste Starflyer ter wereld: Allgäuflieger. Deze 142 meter hoge zweefmolen werd geleverd door de Australische/Oostenrijkse fabrikant Funtime en brak het vorige record van 138 meter. Het wereldrecord van Skyline Park hield echter niet lang stand, want Bollywood Parks Dubai opende eerder dit jaar een 143 meter hoge Starflyer, die exact één meter hoger is dan Allgäuflieger. Skyline Park opende op 11 juni terug haar deuren voor het seizoen 2021.

 

 

Bron: Skyfans.de, Skyline Park
Foto’s: Themeparkfreaks.eu (Jasper Godeau)