Hoogste Starflyer ter wereld geopend in Skyline Park

Bijzonder nieuws uit Duitsland. In Skyline Park is namelijk de grootste Starflyer ter wereld geopend! Het gaat om Allgäuflieger die een hoogte heeft van maar liefst 142 meter. Vorige maand werd nog het laatste themadeel op de top van de attractie geplaatst.

 

Het record van hoogste Starflyer in de wereld is gesneuveld! Dit gebeurde in het Zuid-Duitse pretpark Skyline Park waar een gloednieuw exemplaar opende. Allgäuflieger komt uit de fabriekshallen van de Australische/Oostenrijkse fabrikant Funtime en heeft een hoogte van maar liefst 142 meter. Hiermee is de attractie 4 meter hoge dan de voormalige hoogste Starflyer in de wereld. Dit was de 138 meter hoge Star Flyer in Orlando.

Allgäuflieger, de naam van de attractie, verwijst naar de Zuid-Duitse streek waar het park is gelegen: Allgäu, tussen Ulm en het Bregenzerwald en tussen het Bodenmeer en Garmisch-Partenkirchen. Op 3 september mocht het personeel de eerste rondjes maken en op vrijdag 4 september werd de attractie geopend voor al haar gasten.

 

Butterfly en Sky Dragster

Dit seizoen heeft Skyline Park wel afscheid genomen van enkele attractie. Ten eerste betekende 2020 het einde van hun tweede Butterfly-attractie van Sunkid Heeghe, gebouwd in 1996, de eerste sloot reeds in 2012. Ook een Zierer Star Shape attractie verliet begin dit seizoen het park. Over de stilstaande achtbaan Sky Dragster zei het park eerder dat deze in augustus zou heropenen na enkele grootschalige werkzaamheden door de fabrikant. Of deze heropening effectief doorgaat, is momenteel onbekend. Als extra attractie staat er dit seizoen een vrijevaltoren in het park.

Volg het volledige project op de voet via onze bouwupdates.

 

 

Bron en foto’s: Skyline Park