Zoo van Keulen dit jaar te bewonderen van uit reuzenrad

Bij de Duitse dierentuin Kölner Zoo is er dit jaar een extra publiekstrekker. Het gaat om een groot reuzenrad die vlak voor de ingang van het park is opgebouwd. Hoe lang het reuzenrad daar zal verblijven, is nog niet bekendgemaakt. Het rad reist normaal gezien dan ook rond over de kermissen.

 

Dit seizoen is er een extra attractie te beleven bij de Kölner Zoo in de Duitse stad Keulen. Het gaat om het Europa Rad van de Duitse exploitant Kipp. Dit reuzenrad dat wordt uitgebaat door Kipp en zijn zonen en werd gebouwd in 1992 door de Nederlandse fabrikant Nauta Bussink. Wie een ritje maakt in het reuzenrad zal 8 euro moeten betalen voor volwassenen en 6 euro voor kinderen. Iedereen die een ritje maakt krijgt 1,5 euro korting (en 1 euro korting voor kinderen) op de toegangsprijs van de Kölner Zoo.

Het rad is van het type R60 Open en heeft een lengte van 25 meter op een breedte van 20 meter en is 55 meter hoog. Het Europa Rad heeft 42 gondels en per uur kunnen 252 personen een ritje maken. Speciaal aan dit prototype van de R60 is het feit dat het reuzenrad open gondels heeft. Daarnaast zijn er ook evenveel spaken als gondels, wat bij de andere modellen van de R60 maar de helft is.

 

Bron: Kirmes total

Foto: Kipp

Video: Kirmes Markus

Technische info: Polypweb