Grote Duitse kermissen worden een voor een geannuleerd

Het ziet er niet goed uit voor de Duitse kermissen. Momenteel zijn alle lentekermissen geannuleerd en ook voor de zomermaanden zijn ondertussen de eerste grote evenementen geannuleerd. Onder andere de Größte Kirmes am Rhein in Düsseldorf en de Cranger Kirmes in Herne werden alvast afgeblazen voor het tweede jaar op rij.

 

Het ziet er opnieuw een dramatisch jaar uit voor de Duitse kermissen. Terwijl in Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje de kermissen alweer volop aan de gang zijn, ziet het er naar uit dat de Duitse exploitanten nog een lange tijd geduld zullen moeten hebben.

Alle grote lentekermissen werden al geannuleerd omdat kermissen nog niet mogen plaatsvinden in Duitsland. Het gaat onder meer over de Pferdemarkt in Heilbronn, de Frühlingsdom in Hamburg, Frühjahrssprödentalkirmes in Krefeld, Frühjahrsdippemess in Frankfurt am Main, de Palmkirmes in Recklinghausen, de Öcher Frühjahrsbend in Aachen, de Frühlingsfest in Stuttgart en het Frühlingsfest in Hannover.

Dat de lentekermissen niet zouden doorgaan, hadden de meeste al wel verwacht, maar ondertussen komen ook al verschillende annuleringen binnen voor de grote evenementen deze zomer. Het gaat onder meer over het Schützenfest in Hannover die had moeten plaatsvinden van 2 juli tot en met 11 juli en ook de Rheinkirmes in Düsseldorf, die normaal doorgaat van 16 juli tot en met 25 juli, wordt voor het tweede jaar op rij geschrapt.

Maar ook augustus blijft niet gespaard met het annuleren van de Cranger Kirmes in Herne van 5 augustus tot 15 augustus en het Gäubodenvolksfest in Straubing van 13 augustus tot en met 23 augustus die eveneens niet doorgaat. Het lijkt een kwestie van tijd voor ook andere grote Duitse zomerkermissen geannuleerd zullen worden zoals de Anna Kirmes in Duren en de Sommerdom in Hamburg.

 

Bron: Kirmes Plätze