Conny-Land pakt uit met nieuwe Roller Ball achtbaan

Het Zwitserse pretpark Conny-Land gaat grote veranderingen tegemoet. De voormalige dolfijnenlagune werd afgebroken om plaats te maken voor nieuwe attracties. Ondertussen is de eerste attractie bekendgemaakt, het gaat om een nieuwe achtbaan!

 

Conny-Land is vlak bij de Duitse grens gelegen. Het is een kleinschalig pretpark, maar het belangrijkste van Zwitserland. Voor dit pretpark is een nieuw tijdperk aangebroken want Conny-Land brak de afgelopen maanden de voormalige dolfijnenlagune af om plaats te maken voor nieuwe attracties.

Voor het kleinschalig pretpark betekent dit meteen een enorme ruimte die vrijkomt. Het oude dolfijnbassin nam ongeveer een vijfde van de attractieoppervlakte in beslag. Welke attracties er juist allemaal zullen komen is niet duidelijk, maar ondertussen weten we wel dat er een nieuwe achtbaan gebouwd wordt.

Het gaat om een Roller Ball achtbaan die gebouwd wordt door de Zwitserse fabrikant Ride Engineers Switzerland (RES). Deze achtbaan wordt van hetzelfde model als Wilde Hilde in het Duitse pretpark Schwaben Park. Dit betekend dat de achtbaan 20,5 meter hoog wordt, 88 meter lang zal zijn en een snelheid zal behalen van 25,2 km/u.

Tijdens de rit zullen de bakjes heen en weer schommelen waardoor er een uniek effect ontstaat die enkel te beleven is op de Roller Ball achtbanen. De attractie past op een oppervlakte van 7 bij 19 meter waardoor er nog plaats zal over zijn om nog andere nieuwe attracties te bouwen.

Conny-Land ligt vlak bij het nieuwe Zwitserse pretpark Ticiland dat vorig jaar de deuren opende. Het gaat hier om een indoorpretpark met 1 achtbaan, een familiecoaster van de Duitse fabrikant Zierer.

 

 

Bron: rcdb