Spaanse pretparken als eerste in Europa heropend

Er is goed nieuws naar buiten gekomen voor de Spaanse pretparken. Ze hebben ondertussen als eerste van Europa de deuren opnieuw mogen openen. Ook België en het Verenigd Koninkrijk kondigde al heropeningsdatums aan. Hetzelfde is van toepassing voor Denemarken, maar daar is een negatieve coronatest vereist om toegang te krijgen tot een pretpark.

 

In Spanje waren de dierentuinen al opnieuw geopend en ondertussen mogen de pretparken ook gewoon weer openen. De opluchting voor de Spaanse parken die het vorig jaar erg hard te verduren kregen is groot. De belangrijkste voorwaarde die er aan gekoppeld is, is het dragen van een mondmasker.

Het eerste grote pretpark in Europa dat de deuren heropende was Parque de Atracciones de Madrid op zaterdag 6 maart. Parque Warner Madrid dat eveneens in de Spaanse hoofdstad Madrid gelegen is volgt op zaterdag 27 maart.

Parque de Atracciones de Zaragoza plant voorlopig ook om op zaterdag 27 maart te heropenen, al blijft de datum wel onder voorwaarden. Tibidabo en Terra Mítica noemen voorlopig nog geen heropeningsdatum. Isla Mágica zal pas op zaterdag 29 mei haar deuren heropenen.

PortAventura World wou de deuren openen op 27 maart, maar de Catalaanse regering heeft beslist dat de pretparken op hun grondgebied voorlopig nog niet geopend mogen worden.

 

Andere Europese landen:

Voorlopig zijn er nog niet erg veel landen die al een openingsdatum voor de pretparken genoemd hebben. België is het eerstvolgende land waar de pretparken opnieuw open mogen, dit vanaf 1 april. Vorig jaar was België nog een van de laatste landen want toen mochten de pretparken pas heropenen op 1 juli.

Verder mogen de Britse parken hun deuren openen vanaf de tweede week van de paasvakantie en in Denemarken mogen de pretparken al heropenen maar mogen ze enkel bezoekers ontvangen die een negatieve COVID-test van minder dan 72 uur oud kunnen voorleggen. Daarom is er op dit moment ook nog geen enkel pretpark in het land geopend, maar de eerste openingen staan gepland voor het laatste weekend van maart.

Voor de heropening van de Nederlandse pretparken en dierenparken werd er voorlopig nog geen datum vastgelegd. Daar wordt voorrang gegeven aan de heropening van de horeca die mogelijk zal volgen begin april. Ten vroegste in de fase daarna zullen de Nederlandse pretparken, dierenparken en musea geopend kunnen worden.

 

Bronnen: Spaanse pretparken