Britse pretparken, dierentuinen en kermissen mogen binnenkort weer open

De Britse regering heeft bekendgemaakt wanneer de kermissen, pret- en dierenparken in het Verenigd Koninkrijk weer open mogen. Voor de Britten wordt het nog een kleine twee maand wachten want half april zullen ze opnieuw naar hun geliefde parken en kermissen kunnen gaan.

 

De Britse regering heeft als een van de eerste landen in Europa een datum geprikt waarop elke sector opnieuw de deuren zal mogen openen in 2021. Zo zullen de scholen en hun naschoolse activiteiten vanaf 8 maart opnieuw geopend worden. Vanaf 29 maart zullen heel wat outdoor sportfaciliteiten terug opengesteld worden.

De tweede stap is de voor ons belangrijkste fase. Deze gaat van start op 12 april, dit is de tweede week van de paasvakantie. Vanaf dan mogen niet-essentiële winkels terug open. Maar ook outdoor faciliteiten zoals bier gardens, dierentuinen en pretparken. Ook indoor vrije tijd zoals zwembaden en fitnesscentra mogen dan opnieuw open.

Na enig overleg blijkt dat nu ook kermissen vanaf 12 april zullen kunnen geopend worden, al blijft het hier wel de bevoegdheid van de lokale autoriteiten om te kijken of dit op een veilige manier kan gebeuren. Vanaf 21 juni worden alle limieten op het sociale leven opgeheven.

 

Bronnen: BBC, Hull Fair