Eindelijk positieve vooruitzichten voor Belgische pretparken: opening vanaf april

Het is zover, de Belgische pretparken kregen positief nieuws te horen. De Belgische regering besliste zonet dat de pretparken weer mogen heropenen vanaf begin april.

 

Sinds de Halloweenperiode van vorig jaar zijn ze al gesloten, die Halloweenperiode werd zelfs ingekort door de toen verplichtte sluiting. Maar eindelijk schijnt er weer licht aan het einde van de tunnel want de Belgische pretparken kunnen vanaf april weer openen, net op tijd voor de Paasvakantie dus. Ook voor de kermissen is er licht aan het einde van de tunnel want zij mogen normaalgezien heropenen vanaf mei, al blijft dit natuurlijk onder voorwaarden.

Vanaf maandag 8 maart 2021 mogen in België ook weer met tien personen afspreken in de openlucht, wat betekent dat we al met een leuk groepje een park zullen kunnen bezoeken. Goed nieuws dus voor de pretparkfans onder ons.

Het Belgische reisverbod blijft voorlopig nog van kracht tot na de paasvakantie (19 april), maar wordt op 26 maart herbekeken. Dit zal het misschien ook mogelijk maken om buitenlandse parken te bezoeken, als die uiteraard al mogen heropenen in hun thuisland.

 

Bron: VRT nieuws