Catalaanse pretparken mogen vanaf morgen de deuren openen

De Spaanse pretparken zijn al geruime tijd opnieuw open, maar dit telde niet voor de Catalaanse pretparken. Zij moesten van de lokale regering gesloten blijven, maar nu is ook voor hun goed nieuws naar buiten gekomen. Vanaf 15 mei mogen ze eveneens de deuren openen voor het publiek!

 

De Spaanse pretparken waren dit jaar de eerste in Europa die geopend mochten worden. Zo opende Parque de Atracciones Monte Igueldo al op zaterdag 13 februari de deuren. De meeste pretparken heropende de deuren in maart met Parque de Atracciones de Madrid op zaterdag 6 maart, Parque Warner Madrid op 27 maarts, Parque de Atracciones de Zaragoza en Puy du Fou España op zaterdag 27 maart.

Maar PortAventura World en Tibidabo die eveneens de deuren wilden openen in maart, moesten hun plannen van de Catalaanse regering opnieuw opbergen want zij kregen geen toestemming voor een heropening. Dit was een dikke streep door de rekening van de pretparken in deze regio.

Ondertussen is nu ook het goede nieuws naar buiten gekomen dat de Catalaanse pretparken de deuren mogen openen op 15 mei. Zowel Tibidabo als PortAventura World met Ferrari Land, laten zich dit geen twee keer zeggen en zullen meteen de deuren openen op zaterdag 15 mei.

 

Een overzicht van de heropening van de verschillende Europese pretparken, kan je hier terugvinden.

 

Bron: Spaanse kranten