Conneaut Lake Park wordt gered door nieuwe eigenaars

Goed nieuws voor het pretpark Conneaut Lake Park in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Het park is namelijk gered van de ondergang. Conneaut Lake Park had begin dit jaar het faillissement aangevraagd bij de rechtbank, maar heeft nu toch een overnemer weten te vinden.

 

Het Amerikaanse historische pretpark Conneaut Lake Park dat de deuren opende in 1892, had begin dit jaar het faillissement aangevraagd bij de rechtbank van Western Pennsylvania. Het park diende het zogenaamde Chapter 11 in waarmee het faillissement wordt aangevraagd. Het plan was om de attracties van het park te verkopen voor een minimum bedrag van 1,2 miljoen dollar, maar nu is er alsnog een nieuwe eigenaar gevonden voor de overname van het volledige pretpark.

Keldon Holdings, de nieuwe eigenaren, laten alvast weten: “We zijn verheugd om aan dit nieuwe avontuur te beginnen en we kijken ernaar uit om de gemeenschap te dienen door deze historische bezienswaardigheid nieuw leven in te blazen!” Er is meteen ook al een plan gemaakt over wat de nieuwe eigenaren met het pretpark willen doen:

1) Algemene schoonmaak en demontage van al het hout en gebouwen die in slechte staan zijn

2) Architectonische tekeningen voor de wederopbouw van The Beach Club zijn in de maak

3) Camperland opruimen en uitbreidingsplannen zijn in uitvoering

4) Strand uitbreiding/schoonmaak/verbeteringen zijn aan de gang

5) Planning voor waterpark en kinderland-verbeteringen zijn aan de gang

6) Planning voor nieuwe attracties, entertainment, enz.

 

Veel van de verbeteringen die men willen uitvoeren zullen langzaam in de loop van de komende jaren plaatsvinden, naarmate de dingen weer normaal worden en de donkere dagen van het coronavirus verder naar de achtergrond verdwijnen.

Het hoofddoel dit jaar is om het park op te ruimen, alles wat onveilig is te demonteren en veilig open te gaan op Memorial Day weekend. Daarnaast zijn ze eveneens van plan om een aantal benefit evenementen te houden in de balzaal en een aantal leuke buitenevenementen te organiseren zoals autoshows, concerten, seizoensgebonden activiteiten, enz. De details worden momenteel nog uitgewerkt.

 

Historische attracties:

Conneaut Lake Park heeft een zeer hoge historische waarde heeft. Zo staat in het park de houten achtbaan Blue Streak die gebouwd werd in 1938 en ontworpen werd door Edward A. Vettel. Deze rollercoaster is 883,9 meter lang en heeft een hoogte van 23,8 meter.

 

Een andere achtbaan die in het park staat in Little Dipper. Een kinderachtbaan die gebouwd werd in 1950 door Allan Herschell Company en daarmee een van de oudste nog werkende stalen achtbanen in Amerika is. Tot slot is er ook nog een derde achtbaan in het park, maar die is al sinds 2015 in opslag. Het gaat om Toboggan, een bizarre achtbaan van Chance Rides die we ook terug vinden op de Franse kermissen.

 

Bron: Conneaut Lake Park, NewsPlusNotes