Ook Conneaut Lake Park overleeft coronacrisis niet

Alweer erg droevig nieuws uit de pretparkwereld. Al verschillende pretparken moesten de deuren sluiten vanwege de coronacrisis en ditmaal moeten we slecht nieuws brengen over Conneaut Lake Park in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Het park heeft namelijk het faillissement aangevraagd.

 

Het Amerikaanse historische pretpark Conneaut Lake Park dat de deuren opende in 1892, heeft het faillissement aangevraagd bij de rechtbank van Western Pennsylvania. Het park diende het zogenaamde Chapter 11 in waarmee het faillissement wordt aangevraagd. Het plan is om nu de attracties van het park te verkopen voor een minimum bedrag van 1,2 miljoen dollar.

Dit is erg pijnlijk nieuws voor de pretparkfans omdat Conneaut Lake Park een zeer hoge historische waarde heeft. Zo staat in het park de houten achtbaan Blue Streak die gebouwd werd in 1938 en ontworpen werd door Edward A. Vettel. Deze rollercoaster is 883,9 meter lang en heeft een hoogte van 23,8 meter.

 

Een andere achtbaan die in het park staat in Little Dipper. Een kinderachtbaan die gebouwd werd in 1950 door Allan Herschell Company en daarmee een van de oudste nog werkende stalen achtbanen in de wereld was. Tot slot is er ook nog een derde achtbaan in het park, maar die was al sinds 2015 in opslag. Het gaat om Toboggan, een bizarre achtbaan van Chance Rides die we ook terug vinden op de Franse kermissen.

 

Bron: Amusement Today