Trackproductie nieuwe Raptor achtbaan gestart voor Six Flags Magic Mountain

Er is nieuw bewijsmateriaal naar buiten gekomen over de potentiële twintigste achtbaan van Six Flags Magic Mountain. Op sociale media zijn foto’s verschenen van Raptor-baandelen die in productie zijn bij de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction. Hier valt er duidelijk de afkorting “SFMM” te lezen, wat een duidelijke verwijzing is naar het park.

 

Nadat enkele weken geleden de gedetailleerde bouwaanvraag voor een nieuwe achtbaan in Six Flags Magic Mountain opdook, zijn er nog extra aanwijzingen boven water gekomen dat het park haar twintigste achtbaan een zogenaamde Raptor Coaster wordt. Op de terreinen van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Contruction zijn namelijk de eerste baandelen gespot met het opschrift “SFMM”: een afkorting die wijst naar Six Flags Magic Mountain. De baandelen worden nog gezandstraald en krijgen een likje verf vooraleer ze volledig klaar zijn.

De nieuwe achtbaan neemt de plaats in van de 4D-achtbaan Green Lantern en wordt naar verluid een (verlengde) kloon van de in aanbouw zijnde Jersey Devil Coaster in zusterpark Six Flags Great Adventure. Die baan wordt bijna 40 meter hoog, ruim 900 meter lang met een maximale snelheid van 93,3 km/h: de hoogste, langste en snelste Single Rail Coaster ter wereld. Het lijkt er dus op dat de records van Six Flags Great Adventure van korte duur zullen zijn. Hieronder is de rit te beleven, die waarschijnlijk niet al te veel verschillen gaat vertonen met de kloon die straks in California verrijst.

 

Doordat Six Flags Magic Mountain een dubbele achtbaan heeft zal het aantal credits in het park zelf oplopen tot eenentwintig. Hiermee versterkt Six Flags Magic Mountain haar record van meeste achtbanen in een pretpark ter wereld.

 

Foto’s: @Analogue_Thrills