Bouwaanvraag opgedoken voor 20ste achtbaan in Six Flags Magic Mountain

Het Amerikaanse Six Flags Magic Mountain heeft vergevorderde plannen om voor haar 50ste verjaardag in 2021 een gloednieuwe achtbaan van formaat te openen. Dat blijkt uit een nieuwe bouwaanvraag die recentelijk werd ingediend. De documenten doen vermoeden dat het om een Raptor achtbaan van het Amerikaanse Rocky Mountain Construction zou gaan.

 

Ook al opende Six Flags Magic Mountain, gelegen in het Amerikaanse California, haar laatste nieuwe achtbaan – West Coast Racers – pas rond de jaarwisseling 2019-2020, zijn er reeds plannen opgedoken voor een volgend exemplaar. Op een recentelijke bouwaanvraag is namelijk een nieuwe achtbaan te zien in het gebied waar de recentelijk verwijderde Green Lantern achtbaan zich bevond. Ook het stationsgebouw van Green Lantern zou hergebruikt worden voor de nieuwe achtbaan als we de plannen mogen geloven die boven water zijn gevist door YouTube-kanaal Theme Park Tracker. Als deze achtbaan er daadwerkelijk komt, wordt dit de 20ste achtbaan van het park.

Het meest intrigerende aan de bouwplannen is de ingetekende lay-out van de achtbaan. Deze is namelijk bijna identiek aan de in opbouw zijnde Jersey Devil Coaster in een zusterpark Six Flags Great Adventure. Het enige verschil is dat het stationsgebouw, de laatste remsectie en de onderhoudsruimte nu niet in het verlengde van de achtbaanlay-out zelf liggen. Ook is er op het einde van de lay-out, de zwarte donkere lijn, een extra element te zien. Als de plannen werkelijkheid worden, zou dit wel de kers op de taart zijn van de 50ste verjaardag van het park in 2021.

 

Jersey Devil Coaster

Jersey Devil Coaster is een in opbouw zijnde Raptor achtbaan van de Amerikaanse achtbaanfabrikant Rocky Mountain Construction, wiens opening gepland staat voor komende zomer. Het is, tot op heden, de langste, snelste en hoogste Single Rail Coaster op de planeet: een achtbaan die slechts op een rail rijdt in plaat van op twee aparte. De rit start met een 39,6 meter hoge kettinglift, waarna bezoekers een parcours afleggen van ruim 900 meter lang tegen een maximale snelheid van 93,3 km/h. Ook gaan de inzittenden maar liefst drie keer over de kop. Hieronder is de rit al te beleven, die waarschijnlijk een bijna identieke kloon krijgt in California.

 

 

Bron: Theme Park Tracker