Six Flags Magic Mountain sluit 4D achtbaan Green Lantern

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Magic Mountain maakte bekend dat de achtbaan Green Lantern – First Flight – voorgoed gesloten blijft. De achtbaan stond sinds 2011 in het park en sloot onverwacht tijdens de zomer van 2018. De achtbaan is van het type Zac Spin en werd gebouwd door Intamin Amusement Rides.

 

De opvallende groene 4D achtbaan, Green Latern – First Flight, zal voorgoed gesloten blijven in het Amerikaanse pretpark Six Flags Magic Mountain. Deze achtbaan opende in 2011 en werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. Tijdens de zomer van 2018 werd deze onverwacht gesloten, zonder dat er meer uitleg kwam, tot nu. Het park liet op sociale media weten dat ze niet meer zou heropenen en het park gaat verlaten.

Green Lantern was een achtbaan van het type Zac Spin Coaster. Dit is een vierdimensionale achtbaan, waarbij de bakjes tijdens de rit ongecontroleerde rond hun as draaien en overkop gaan. De achtbaan was 32,5 meter hoog en had een tracklengte van 251,5 meter. Er werd een snelheid van bijna 60 Km/h behaald.

 

Het was de enige achtbaan van dit type buiten Europa. In Europa vinden we gelijkaardige achtbanen met Inferno in het Spaanse pretpark Terra Mítica, Insane in het Zweedse pretpark Gröna Lund en Kirnu in het Finse pretpark Linnanmäki.

Voorlopig is het onbekend of er een nieuwe achtbaan in de plaats komt. Wel is het park volop bezig met de bouw van een gloednieuwe achtbaan West Coast Racers. West Coast Racers zal gebouwd worden door het Amerikaanse bedrijf Premier Rides en zal een zogenaamde Quasi Möbius lay-out krijgen. Door deze speciale lay-out wordt een race effect gecreëerd, er zullen namelijk twee tracks naast elkaar lopen, die in een lus met elkaar verbonden zijn.

Tijdens de rit zal je behalve de vier lancering ook vier inversies ervaren, waarvan drie Zero-G Rolls en een Zero-G Stall. De banen zullen elkaar 15 maal kruisen, wat neerkomt op 30 maal per rit, een van de kruisingen bevat een zogenaamd high five element. De topsnelheid van de baan zal op 88 km/h komen te liggen.

 

De bouw van de achtbaan kan je hier op de voet volgen.

 

Bron en foto: Six Flags Magic Mountain