OCT Group bouwt met Fantasy Valley vijftiende pretpark

De Chinese pretparkgroep gaat een 15de pretpark openen in 2022. Dit wordt Fantasy Valley in de stad Xiangyang in de provincie Hubei. Blikvangers worden onder andere een Wing Coaster van B&M en een houten achtbaan van GCI.

 

De Chinese OCT Group blijft verder uitbreiden. Nu gaat het om een 15de pretpark die de naam Fantasy Valley zal krijgen en komt te liggen in Xiangyang in de Chinese provincie Hubei. De belangrijkste attractie van het park wordt een Wing Coaster met een custom lay-out die gebouwd zal worden door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard.

Een andere belangrijke attractie wordt een houten achtbaan van de Amerikaanse fabrikant Great Coasters International. De derde en laatste achtbaan wordt een Mine Train van de Chinese fabrikant Golden Horse die dezelfde lay-out krijgt als Snow Mountain Racer van Sunacland Harbin. Deze achtbaan bevat zowel voorwaartse stukken alsook achterwaartse stukken, draaiplatformen en videoprojecties.

Er komt ook een Shoot the Chute attractie, dit is een grote waterattractie met boten die van een grote hoogte in het water glijden. Deze attractie zal onder andere 2 draaitafels en een lift krijgen en wordt eveneens gebouwd door Golden Horse. Verder komt er ook nog een groot kasteel in het park.

De OCT Group is voornamelijk bekend van de vele Happy Valley-pretparken, maar ook de Window of the World-pretparken en Visionland-pretparken zijn van hen. Het is de 3de grootste pretparkgroep ter wereld.

 

Bron: Roller Coaster Master