Krijgt Maasmechelen Village of Valkenburg een achtbaan?

De Nederlandse fabrikant Vekoma slaat een nieuwe weg in. Het bedrijf wil “retailtainment” introduceren in bestaande en nieuwe shoppingcenters. Dit is een combinatie van retail en entertainment, een concept waarmee Vekoma denkt de gedaalde populariteit van de shoppingcenters opnieuw te kunnen opkrikken.

 

Vekoma, de grootste achtbaanbouwer aller tijden met hoofdzetel in het Nederlandse Vlodrop, wil een nieuwe sector warm maken voor attracties en haar achtbanen. Ze richten zich met dit concept speciaal op nieuwe en bestaande shoppingcenters die door het toegenomen onlineshoppen en de coronacrisis het steeds moeilijker krijgen om te overleven.

Met het concept retailtainment wil Vekoma de populariteit van de shoppingcenters opnieuw optrekken. Het concept bestaat er in om retail en entertainment te combineren om zo het shoppen opnieuw leuk te maken. Het idee speelt bij Vekoma al enkele jaren, maar de interesse van de shoppingcenters groeit nu pas door de veranderlijke markt. Het concept moet ook de leegstand in de bestaande shoppingcenters verhelpen.

Vekoma heeft al veel ervaring met retailtainment. Het Nederlandse bedrijf werkt sinds 2014 samen met de Franse supermarktketen Carrefour en bouwde in Indonesië al 48 van dergelijke shoppingcenters met winkels en entertainment. Ook in Oekraïne, Brazilië en China bouwde Vekoma al achtbanen voor shoppingcenters.

Vekoma maakt zich sterk het totaal pakket te kunnen leveren van inclusief ontwerpproces, planning, het bouwen en leveren van attracties, de financiering en zelf de operationele kant van de pretparken. Daarmee moeten bestaande winkelcentra meer bezoekersaantallen krijgen en terug bloeien zoals ooit tevoren.

In 1Limburg vertelt commercieel directeur van Vekoma, Peter van Bilsen, over de gesprekken die het bedrijf al voerde met verschillende shoppingcenters. “Zo zijn we bezig met een project voor Maasmechelen Village. Daarnaast zijn we ook in gesprek met Valkenburg”. Hoe concreet deze gesprekken zijn en of we binnenkort een pretpark mogen verwachten in een van deze shoppingcenters, is momenteel nog niet duidelijk.

 

Bron: 1 Limburg

Foto: rcdb (Martin Valt)

Video: Vekoma