Duitse pretparken sluiten vanaf 2 november

In Duitsland werd vandaag een tweede gedeeltelijke lockdown aangekondigd. De aanleiding is uiteraard de coronacrisis die ook daar weer de kop opsteekt. Vanaf maandag 2 november moeten er veel vrijetijdsactiviteiten stopgezet worden, waaronder een bezoekje aan een pretpark. Dat werd beslist door de premiers van de verschillende deelstaten van het land.

 

Sinds 23 oktober moesten de Belgische pretparken de deuren weer sluiten omwille van de stijgende coronacijfers. Niet veel later volgde eenzelfde maatregel in Italië. Ook in Polen, Ierland en Spanje moesten de pretparken al vervroegd de deuren sluiten. Vandaag troffen onze Duitse Oosterburen gelijkaardige maatregelen. Vanaf 2 november moeten bioscopen, speelhallen, zwembaden, sportscholen en pretparken de deuren sluiten. Het zal dus niet meteen meer mogelijk zijn om een ritje te maken op de jongste sensatie F.L.Y. van Phantasialand of om lustig van de glijbanen te glijden van Rulantica nabij Europa-Park.

 

Het aanbod van toeristische accommodaties in Duitsland wordt eveneens aan banden gelegd. Aanbiedingen mogen enkel nog voor noodzakelijke doeleinden en er wordt aan de burgers gevraagd om in het algemeen af ​​te zien van privéreizen.

 

Om de naleving van de maatregelen te waarborgen zullen er controles over de hele lijn uitgevoerd worden. Daarnaast zouden de federale- en deelstaatregeringen de burgers in toenemende mate moeten informeren over de coronamaatregelen.

 

 

Bron: m.focus.de