Ook Franse pretparken moeten sluiten door nieuwe lockdown

Eerder vandaag werd al bekendgemaakt dat Duitse pretparken de deuren moeten sluiten door een gedeeltelijke lockdown die het land doorvoert. Ondertussen heeft ook de Franse president Macron bekendgemaakt dat zijn land vanaf vrijdag in lockdown gaat. Hierdoor moeten ook alle Franse pretparken verplicht sluiten.

 

Het coronavirus COVID-19 slaat opnieuw en ongenadig hard toe in heel Europa. Wie dacht dat we met de eerste golf het ergste achter de rug hadden zit er volledig naast. Het ene Europese land na het andere voert opnieuw een lockdown in, nadat men eerder nog hoopte dit nooit meer te moeten doen.

Eerder vandaag werd bekendgemaakt dat Duitsland in gedeeltelijke lockdown gaat en volgt daarmee het voorbeeld van verschillende andere Europese landen. Ondertussen is het nieuws bekendgemaakt dat Frankrijk in een volledige lockdown gaat. Mensen zullen er vanaf vrijdag alleen nog hun huis mogen verlaten als ze hiervoor een attest hebben, net zoals tijdens de eerste Franse lockdown.

Het spreekt voor zich dat hiermee ook de pretparken in Frankrijk opnieuw moeten sluiten. Ook de vele kermissen die bezig waren, moeten sluiten. De meeste pretparken kwamen sowieso al stilletjes aan bij het einde van hun seizoen, maar andere pretparken zoals Disneyland Paris Resort hadden net gehoopt om nog iets van de verloren bezoekersaantallen van de eerste lockdown te kunnen goedmaken. Dit zal er dus niet meer inzitten.

Ook in België, Duitsland, Italië, Polen, Ierland en Spanje werden pretparken en kermissen opnieuw gesloten. In Nederland blijven de meeste pretparken voorlopig wel nog open, al hebben zowat alle attractieparken hun Halloweenevenementen moeten schrappen of stopzetten.

 

Bron: hln // Foto: Themeparkfreaks (Dwainie Weyen)