In Duitsland mogen heel wat pretparken nu of binnenkort hun deuren openen. Bij bijna alle pretparken zul je een negatieve coronatest of een vaccinatiebewijs moeten voorleggen. Bij sommige parken zul je je kunnen testen op de parking, bij andere pretparken zul je een officieel erkende coronatest met negatief resultaat moeten voorleggen.

 

Heel wat Duitse pretparken mogen terug hun deuren openen. Bij zowat ieder Duits pretpark zal je een negatieve coronatest moeten voorleggen. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat dit géén zelftests mogen zijn en je dus bij je dokter of bij een testcentra in Duitsland zal moeten langsgaan om een coronatest te doen. Als je een test van bij de dokter mee hebt mag die niet ouder zijn dan 24 uur. Wanneer je dus een test neemt om 8u30 vandaag en de dag erna om 10 uur toegang wil krijgen tot een Duits pretpark, zal je de toegang geweigerd worden.

 

Naast de testcentra die je in Duitsland vindt, zijn er ook enkele pretparken die zelf een testcentrum hebben. Heide Park, het eerste pretpark in Duitsland dat zijn deuren mocht openen, heeft een eigen testcentrum op de parking. Hier is het momenteel niet meer verplicht om een test af te leggen, door de gedaalde coronacijfers, maar men heeft nog wel de mogelijkheid. Andere parken zoals Movie Park Germany, Legoland Deutschland, Erlebnispark Tripsdrill en Freizeitpark Plohn openden hun eigen testcentra. Wanneer je een ticket besteld en je wil laten testen bij een van deze pretparken moet je dit op voorhand reserveren. Je zal een tijdslot op die dag krijgen waarvan je onmiddellijk het resultaat zal weten.

 

Europa-Park, Duitsland grootste pretpark heeft ook een eigen testcentrum. Dit testcentrum is enkel toegankelijk voor hotelgasten. Enkel in gevallen van nood zal je je kunnen testen bij het park zelf. Er wordt dus aangeraden om je op voorhand te testen. Opvallend is dat een van de populairste pretparken in Duitsland, namelijk Phantasialand geen testcentrum zal hebben. Wie dus een bezoek wil brengen aan dit park zal zich op voorhand moeten laten testen. Sommige pretparken die ook een dieren/wildpark hebben in hun aanbod zijn ondertussen ook al geopend, echter blijven de attracties bij meeste van deze parken nog dicht. Opvallend hierbij is dat er voor deze parken géén coronatest moet worden afgelegd. Een uitzondering daarop is Serengetti Park, waar  de attracties wel geopend zijn en een negatieve test verplicht is, dit park heeft eveneens een testcentrum.

 

Bron: Website/Social Media van de besproken pretparken

Foto: Gregory Dewulf – Themeparkfreaks