Oudste achtbaan ter wereld zal dit jaar niet heropenen

Slecht nieuws voor achtbaanfans. Het Amerikaanse pretpark Lakemont Park, waar de oudste nog werkende achtbaan ter wereld staat, zal ook dit jaar niet heropenen. Het pretpark sloot eind 2016 de deuren voor grote herstructureringen en had normaal dit seizoen opnieuw moeten openen.

 

Leap The Dips in het Amerikaanse pretpark Lakemont Park, de alleroudste nog werkende achtbaan in de wereld, opende haar deuren op 2 juni 1902. De houten achtbaan was destijds een investering van amper $15.000, maar heeft nu een onschatbare historische waarde.

 

 

In 2016 werd bekendgemaakt dat Lakemont Park in 2017 een jaar zou sluiten om grote herstructureringen door te voeren. Het park zou drastisch verkleind worden en een heleboel attracties zouden uit het park verdwijnen, waaronder de helft van de achtbanen en de meeste andere attracties.

De werken werden uitgesteld door het onverwachte overlijden van mede-manager Donald Devorris, die één van de twee trekkers was achter het grote project. Daarom zullen de geplande werkzaamheden pas in april van start gaan. Zo hoopt men klaar te zijn tegen het voorjaar van 2019. 

Tegen dan moet er onder andere een minigolfbaan, elektrische go-karts en basebalkooien gemaakt worden. Ook het waterpark moet tegen die tijd geüpgraded worden. Het park zal op deze manier omgevormd worden tot een familie-entertainmentcentrum.

 

Bron: Lakemont Park