Phantasialand maakt openingsdatum bekend

Phantasialand heeft op zijn website aangekondigd dat ze binnenkort opnieuw de poorten opent. De deelstaat Noordrijn-Westfalen maakte al eerder bekend dat pretparken vanaf maandag 11 mei weer open mochten. Het park maakt nu bekend vanaf vrijdag 29 mei terug bezoekers te verwelkomen.

 

Vanaf 11 mei mochten de pretparken in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen opnieuw openen. Phantasialand liet in eerste instantie weten dat ze nog niet gingen openen, omdat er nog geen concrete voorschriften waren van de verantwoordelijke autoriteiten. Nu laat het park weten dat ze op vrijdag 29 mei opnieuw de poorten openen. Wie Phantasialand wilt bezoeken, moet verplicht online een ticket reserveren. De kassa’s zullen gesloten blijven.

 

Abonnementhouders van Phantasialand mogen gedurende een bepaalde tijd slechts één keer per maand naar binnen. Het park komt abonnees wel tegemoet, want het abonnement wordt automatisch verlengd voor de periode dat het park gesloten was en de periode dat er een bezoekerslimiet geldt. Eerder hanteerde Europa-Park al hetzelfde system.

 

Het park laat weten dat de veiligheid van de bezoekers en de medewerkers topprioriteit is. Men heeft daarom een heleboel maatregelen genomen. Shows, entertainment en meet-and-greets gaan voorlopig niet door. De single rider wachtrijen blijven dicht en quick pass en baby switch zijn niet beschikbaar.

 

Mondmaskers zijn verplicht aan de ingangen van het park, in attracties, wachtrijen en afgesloten ruimtes. Op verschillende plaatsen zijn markeringen aangebracht die ervoor moeten zorgen dat iedereen anderhalve meter afstand houdt. Het park voorziet ook handdesinfectiemiddel bij diverse attracties, horecagelenheden en toiletten. Wie zich niet aan de regels houdt, kan uit het park gezet worden.

 

Phantasialand is vanaf 29 mei dagelijks geopend, op weekdagen van 10:00 tot 18:00 en op weekend- en feestdagen van 10:00 tot 19:00. Het park zegt ernaar uit te kijken om binnenkort weer bezoekers te verwelkomen en een dag vol onvergetelijke ervaringen te bieden.