Uitgelicht: Steampunk Hunters – Tusenfryd

Met Steampunk Hunters stapte het Noorse pretpark Tusenfryd ook mee in de Virtual Reality hype. Deze familieachtbaan ging voorheen door het leven als Western-Expressen, maar de geschiedenis gaat nog verder terug.

 

 

De familieachtbaan Steampunk Hunters opende in 2012 in het Noorse pretpark Tusenfryd. De huidige naam dankt de baan aan de toevoeging van Virtual Reality tijdens de rit. De achtbaan ging eerst door het leven als Wester-Expressen.  De geschiedenis van deze door Vekoma gebouwde Family Coaster gaat nog verder terug, naar het jaar 2001, wanneer ze als Family Adventure opende in het Italiaanse pretpark Mirabilandia. Daar bleef de baan staan tot 2011.

Steampunk Hunters is een achtbaan met een hoogte van 13 meter en een lengte van 335 meter, goed voor een snelheid van 45,9 km/h. Op de baan rijden twee treintjes, die plaats bieden aan 20 personen. De minimumlengte om een ritje te maken is 1,10 meter.