Duitse pretparken mogen voorlopig nog niet heropenen

In Duitsland zouden de pretparken weer mogen openen vanaf 1 december, maar woensdagavond werd aangekondigd dat de strenge coronamaatregelen minstens tot en met zondag 20 december verlengd worden. Bijzonder slecht nieuws voor parken als Europa-Park en Phantasialand die zich inmiddels klaarmaakten voor de winteropening.

 

Slecht nieuws voor de Duitse pretparken, want de beperkende coronamaatregelen van hun land werden verlengd. Europa-Park en Phantasialand maakten zich al klaar om hun winterevenement van start te laten gaan op 1 december, maar ze zullen dit nu minstens tot 21 december moeten uitstellen.

 

Winteropeningen

Europa-Park zou tijdens de winter geopend zijn tot 10 januari en Phantasialand zou geopend zijn tot 24 januari. Ook andere parken worden getroffen door de verlenging van deze maatregelen, denk maar aan alle kleine indoorparken die normaal jaarrond open zijn en de dierenparken. Ook waterparken worden getroffen, waardoor Europa-Park tweemaal pech heeft, want ook haar waterpark Rulantica moet gesloten blijven.