Foto’s Lightwater Valley

Lightwater Valley is een Engels themapark in North Stainley. Het park herbergt Europa’s langste achtbaan, namelijk The Ultimate! Deze uit de kluiten gewassen achtbaan raast en beukt met een topsnelheid van 80,5 km/u over een parcours dat meer dan 2 kilometer lang is (2.268,3 meter). Een soepele rit kan je het niet noemen, eerder een bokswedstrijd waar je na de eerste ronde meteen weer staat te popelen voor de volgende dreun in je gezicht.

De Themeparkfreaks trokken naar het Britse Lightwater Valley Theme Park, een park dat vijf achtbanen rijk is. Dit park bezit de tweede langste achtbaan ter wereld, namelijk The Ultimate. Deze speciale houten achtbaan werd ontworpen door Big Country Motioneering en werd gebouwd door Tubular Engineering. Met een lengte van 2268,3 meter is The Ultimate al 26 jaar de langste achtbaan van Europa. De achtbaan heeft een eigen specifieke lay-out. Er zijn 2 lifthills van respectievelijk 31,1 en 32,6 meter, maar vervolgens is zo goed als heel het parcours laag tegen de grond, wat het snelheidsgevoel bevordert. Een ritje op de achtbaan duurt maar liefst zeven minuten! Een andere achtbaan die een bezoekje waard is in dit park, is Raptor Attack. Deze stalen indoorachtbaan neemt je mee op een rit doorheen een mijn waar dinosaurussen terug tot leven kwamen. De thrillseekers onder ons komen zeker aan hun trekken, het park heeft maar liefst tien thrill rides waarvan Black Pearl (Swinging Looping Schip) de indrukwekkendste is.

Lightwater Valley is misschien minder bekend bij ons, maar dit Engelse park staat toch hoog op het lijstje van te bezoeken parken van de meeste pretparkfans. Dit park heeft namelijk The Ultimate in haar bezit, deze achtbaan heeft al jaren het lengterecord in Europa in handen en was ooit zelfs de langste achtbaan ter wereld. The Ultimate is maar liefst 2.268,3 meter lang. Met Raptor Attack, een indoor achtbaan, heeft het park ook een echte klassieker. Deze achtbaan werd namelijk nog gebouwd door de legendarische bouwer Schwarzkopf. Themeparkfreak Dries trok naar het park en bracht een leuk fotoalbum mee.